بررسی تجربی تاثیر نانوسیالات ترکیبی در بهبود انتقال حرارت در کانال های کوچک
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنگره و نمایشگاه بین المللی علوم و تکنولوژی های نوین
- کد COI اختصاصی: ICESIT01_112
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 633
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده ی مهندسی شیمی نفت گاز، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
دانشیار دانشکده مهندسی شیمی نفت گاز، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
چکیده
خواص ترموفیزیکی شامل هدایت حرارتی، ویسکوزیته، گرمای ویژه و دانسیته، یک سیال را برای کاربردهای انتقال حرارت مناسب می سازد. سیالات حرارتی معمول مانند آب، اتیلن گلیکول و روغن دارای هدایت حرارتی پایینی هستند و این سبب کاهش میزان انتقال انرژی شده است و به همین دلیل چنین سیالاتی کاربردهای محدودی دارند. در این بین یکی از روش های نوین برای بهبود این خواص، افزودن نانوذراتی با هدایت حرارتی بالا به سیالات مرسوم انتقال حرارت و ایجاد نانوسیال است. نانوسیالات ترکیبی کلاس جدیدی از نانوسیالات هستند که از تعلیق دو یا چند نانوذره در مایع پایه و یا از تعلیق نانوذرات کامپوزیت در مایع پایه ایجاد می شوند. این امکان وجود دارد که نانوسیالات ترکیبی به علت اثر سینرژیستی، نسبت به نانوسیالات تکی باعث بهبود بهتری در انتقال حرارت شوند. هدف این مقاله بررسی تجربی اثر نانوسیالات تکی آلومینا و سیلیس و همچنین نانوسیال ترکیبی آلومینا و سیلیس با غلظت های مختلف در بهبود انتقال حرارت درون کانال های کوچک است. با انجام آزمایش بوسیله ی مجموعه ی آزمایشگاهی، شواهد نشان دادند که با استفاده از نانوسیال ترکیبی و در غلظت های مختلف نانوذرات می توان بهبود بهتری در خواص ترموفیزیکی و انتقال حرارت نسبت به نانوسیال منفرد داشت. همچنین برای همه ی نانوسیالات با افزایش عدد رینولدز، افزایش ضریب انتقال حرارت و افت فشار و کاهش ضریب اصطکاک مشاهده شد.کلیدواژه ها
نانوسیال، هدایت حرارتی، انتقال حرارت، نانوسیال ترکیبی، کانال های کوچکمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.