CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تجسیه وتحلیل و تدوین راهبرد در ارزیابی کیفیت محیطی و نوسازی شهر تهران با رویکرد SWOT- FAHP (مورد مطالعه: محله گلوبندک)

عنوان مقاله: تجسیه وتحلیل و تدوین راهبرد در ارزیابی کیفیت محیطی و نوسازی شهر تهران با رویکرد SWOT- FAHP (مورد مطالعه: محله گلوبندک)
شناسه ملی مقاله: CONFME04_329
منتشر شده در چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت،کارآفرینی و توسعه اقتصادی در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا رسولی - استاد گروه مدیریت دولتی دانشگاه پیام نور تهران ایران
اکبر بهمنی - استادیار گروه مدیریت دولتی دانشگاه پیام نور تهران ایران
محبوبه نیکزاد - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت امور شهری دانشگاه پیام نور مر کز تهران غرب تهران ایران

خلاصه مقاله:
نوسانات بافت های فرسوده از جمله مهم ترین روش هایی است که دولت ها و نظام های برنامه ریزی برای مدیریت تنوع کالبدی عملکرد شهرها آن را به کار می بندند. بافت فرسوده به آن بافت شهری اطلاق می شود که به دلایلی قادر به حفظ پویایی خود در راستای ایفای کارکردهای کالبدی؛ فضایی، اجتماعی و اقتصادی نیست. هدف از انجام پژوهش حاضر شناخت ابعاد و شاخص های موقر بر ارتقا کیفیت محیطی در نوسازی شهر تهران خصوصا محله گلوبندک ترسیم مدل سوات و ارایه مدل استراتژیک ارتقا محیطی در محله گلوبندک می باشد. جامعه آماری این پژوهش را 50 نفر از ساکنین محله گلوبندک در وزن دهی به ماتریس سوات همکاری خواهند داشت. به دلیل محدود بودن تعداد اعضای جامعه از روش نمونه گیری تمام شماری بهره می بریم. در نتیجه از تمامی مردم محله بهره خواهیم برد. به منظور داشتن ابزارهای مناسب برای سنجش کیفیت محیطی نوسازی شهر تهران، پس از مطالعه ی مقالات و تحقیقات محققین گذشته پیرامون ابعاد و شاخص های کیفیت محیطی از ادبیات موضوع استخراج شدند. در ابتدا پرسش نامه های مقایسات زوجی؛ بین 20 ن فر از خبر گان مدیریت شهری که در امر سنجش کیفیت محیطی محله گلوبندک در تصمیم گیری و ارزیابی نقش داشتند؛ توزیع شد. سپس با استفاده از تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی چانگ و محاسبه ی میانگین اهمیت خبرگان، به رتبه بندی ابعاد و شاخص ها و در نهایت محاسبه وزن نهایی شاخص ها پرداختیم. همچنین نقاط قوت؛ ضعف، فرصت ها و تهدیدات با استفاده از ماتریس سوات بررسی و با ارایه پیشنهاداتی جهت ارتقا و بهبود کیفیت محیطی و نوسازی شهر تهران مورد بررسی قر ار گرفت.

کلمات کلیدی:
ارزیابی، کیفیت محیط، تدوین راهبرد، محله گلوبندک؛ تکنیک فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی؛ تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها سوات.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/836437/