بررسی امنیت و آرامش در ایجاد پیاده رو های شهری شاد( نمونه موردی: پارک ایل گلی تبریز)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: CAUCONF01_1759
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا باقرنیا

کارشناس ارشد معماری،

الهام حاتمی گلزاری

گروه معماری، مرکز سردرود، دانشگاه آزاد اسلامی، سردرود ، ایران،

چکیده

این مقاله پژوهشی است هدفمند در بررسی امنیت و آرامش و تاثیر آن بر فضاهای شهری. امنیت به عنوان یکی ازنیازهای اساسی شهروندان در ساختارهای شهری به شمار رفته و از اهمیت ویژه ای به واسطه در برگیری احساس آرامش و آسایش محیطی برای شهروندان برخوردار است.از این رو در مطالعات و پژوهش های شهری همواره امنیت به عنوان یکی از شاخص های مهم کیفیت زندگی مورد توجه برنامه ریزان و شهرسازان قرار گرفته و در این خصوص نظریه های متنوعی نیز ارایه شده است. از این رو این فضاهای شهری و نوع آن است که در میزان وقوع جرم و خشونت در شهر تاثیرگذار خواهد بود با افزایش حضور و نظارت شهروندان، سطح تعاملات اجتماعی در این فضاها افزایش یافته و امنیت نیز به محیط تزریق خواهد شد. یکی از اهداف مهم ایجاد امنیت، ارتقای کیفیت در عرصه فضاهای شهریست . طراحی مطلوب و کاربردی فضاهای ساخته شده منجر به افزایش حضور شهروندان و در نتیجه فضاهای شاد خواهد شد. هدف این پژوهش نیز ارتقای کیفیت فضاهای شهری در راستای افزایش امنیت محیطی است . بدین ترتیب برای بررسی نقش امنیت و آرامش در فضاهای شهری پارک ایل گلی تبریز به عنوان نمونه موردی مورد بررسی قرار گرفته است. سوال اصلی پژوهش این می باشد که نقش مولفه های امنیت و آرامش در فضاهای شهری به چه صورتی می باشد که بررسی امنیت افراد پیاده، با رویکردی کالبدی در محیط و پیاد هروهایی که بیشترین در صد استفاده شهروندان از این فضاهاست، امری الزامی و ضروری است. نتایج تحقیق حاکی از این است که امنیت در ایجاد فضاهای شهری و پیاده رو های تاثیر بسیار زیادی دارد. مولفه های امنیت و آرامش در نمونه موردی به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

امنیت، آرامش، شاد، پیاده روها، ایل گلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.