سال انتشار: 1397
محل انتشار:
فصلنامه علوم مراقبتی نظامی، دوره: 5، شماره: 2
کد COI مقاله: JR_MCS-5-2_007
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 282
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله پیش بینی آمادگی به اعتیاد بر اساس سیستم های مغزی بازداری فعال سازی رفتاری و توانایی های شناختی در بین دانشجویان موسسه آموزش عالی آمل در سال 97-1396
چکیده مقاله:
مقدمه: با توجه به اینکه درصد بالایی از جمعیت کشور ما را نوجوانان و جوانان تشکیل می دهند و این نسل مهمترینسرمایه جهت رشد و بالندگی یک کشور محسوب می شوند؛ لزوم شناسایی عوامل پیش بینی کننده اعتیاد در این قشر وحفظ سرمایه های انسانی و اجتماعی کشور بیش از پیش احساس می گردد.هدف: مطالعه حاضر با هدف پیش بینی آمادگی به اعتیاد بر اساس سیستم های مغزی بازداری فعال سازی رفتاری (BIS/BAS)و توانایی های شناختی در بین دانشجویان موسسه آموزش عالی آمل در سال 97-1396 انجام شده است.مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی است. جامعه ی آماری کلیه دانشجویانی بودند که در سال تحصیلی 97-1396 در موسسه آموزش عالی آمل تحصیل می کردند. تعداد 141 نفر از دانشجویان به روش نمونه گیری در دسترسمورد مطالعه قرار گرفتند. برای گردآوری داده ها از سه پرسشنامه آمادگی به اعتیاد، سیستم های مغزی بازداری فعال سازیرفتاری (BIS/BAS) و توانایی های شناختی به عنوان ابزار جمع آوری داده ها استفاده شد. مولفه های سیستم های مغزی بازداری فعال سازی رفتاری (BIS/BAS) و توانایی های شناختی به عنوان متغیر پی شبین و آمادگی به اعتیاد متغیر ملاک در نظر گرفته شد. داده های تحقیق با استفاده از آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطیچندگانه تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان داد بین آمادگی به اعتیاد و سیستم بازداری رفتاری (BIS)، سیستم فعال سازی رفتاری (BAS) سایق (BAS-DR)، جستجوی سرگرمی (BAS-FS) و توانایی های شناختی (نمره کل) رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (P<0/01). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه همزمان حاکی از آن است که متغیرهای سیستم فعال سازی رفتاری (BAS) سایق (BAS-DR)، جستجوی سرگرمی (BAS-FS) و توانایی های شناختی (نمره کل)؛ متغیر ملاک آمادگی به اعتیاد را، با مقدار F=13/04 در سطح P=0/000 به طور معناداری پیش بینی می نمایند. بحث و نتیجه گیری: سیستم های مغزی بازداری فعال سازی رفتاری (BIS/BAS) و توانایی های شناختی از متغیرهای مرتبط با آمادگی به اعتیاد در دانشجویان می باشند که باید در پیشگیری و درمان اعتیاد مدنظر باشند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_MCS-5-2_007 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/836319/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مسلمان، مهسا و حسینی، عاطفه و صادق پور، مریم،1397،پیش بینی آمادگی به اعتیاد بر اساس سیستم های مغزی بازداری فعال سازی رفتاری و توانایی های شناختی در بین دانشجویان موسسه آموزش عالی آمل در سال 97-1396،https://civilica.com/doc/836319
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، مسلمان، مهسا؛ عاطفه حسینی و مریم صادق پور)
برای بار دوم به بعد: (1397، مسلمان؛ حسینی و صادق پور)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- کیفیت خواب در همسران جانبازان استرس پس از سانحه جنگی: یک مطالعه کیفی
- تدوین راهنمای بالینی پیش بیمارستانی تریاژ در رویدادهای هسته ای - رادیولوژیک
- تاثیر محلول کلرهگزیدین گلوکونات 2 درصد بر پیشگیری از فلبیت ناشی از کاتتر ورید محیطی در بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه قلبی در یک بیمارستان نظامی
- بررسی تاثیر استنشاق رایحه اسطوخودوس بر شاخص های همودینامیک در زمان خارج کردن شیت در بیماران پس از آنژیوگرافی قلبی
- تاثیر اجرای الگوی مراقبت مشارکتی بر کیفیت زندگی بیماران قلبی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.