بررسی نقش تشکلهای آب بران در مدیریت پایدار و برنامهریزی پروژه آبیاری قلعه مدرسه بهبهان
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری آب
- کد COI اختصاصی: WATER02_139
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1215
نویسندگان
کارشناس کشاورزی - کارشناس مدیریت طرح های مشارکت مردمی سازمان آب و برق
کارشناس کشاورزی - کارشناس مدیریت طرح های مشارکت مردمی سازمان آب و برق
کارشناس کشاورزی - کارشناس سازمان آب و برق خوزستان - اهواز
چکیده
شبکه آبیاری قلعه مدرسه در استان خوزستان و در جنوب شهرستان بهبهان در ساحل راست رودخانه خیرآباد به مساحت 650 هکتار واقع گردیده است. بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط مهندسین مشاور بدلیل اختلاف ارتفاع سطح آب رودخانه خیرآباد تا سطح اراضی از ایستگاه پمپاژ جهت انتقال آب استفاده گردید. همچنین با توجه به شرایط توپوگرافی، بافت خاک و سایر پارامترهای مورد نیاز جهت انتخاب نوع آبیاری اراضی مذکور، روش آبیاری بارانی و قطرهای به عنوان گزینههای برتر انتخاب گردید. با توجه به اینکه هزینه اجرایی شبکههای آبیاری به خصوص آبیاری تحت فشار بسیار بالا میباشد و بدون جلب مشارکت کشاورزان اجرای طرحها به کندی صورت میگیرد اقدام به تشکیل تعاونی کشاورزی متشکل از بهرهبرداران در منطقه گردید تا با استفاده از ساز و کار بند ط ماده 17 قانون برنامه چهارم توسعه، تعاونیهای ایجاد شده عهدهدار کار گردند. از آنجایی که انتقال ایدهها و روشهای نو به کشاورزان، بسیار مشکل و زمانبر میباشد لذا جهت جلب مشارکت مردم ناگزیر به بازنگری در الگوی کشت و شیوه آبیاری گردید و این امر با استقبال کشاورزان صورت گفت و باعث افزایش مشارکت مردم گردید. طبیعی است در درازمدت، شرکتهای تعاونی با واگذاری فعالیت خود در شبکههای فرعی به تشکلهای مردمی متشکل از بهرهبرداران، با ارتقاء دانش کاری خود آمادگی لازم برای مدیریت پایدار شبکههای اصلی و تاسیسات تامین آب را خواهند یافت و دولت نیز به هدف خود در خصوصیسازی صنعت آب به وسیله انتقال مدیریت آبیاری نائل میگردد.کلیدواژه ها
مشارکت، توسعه، بهرهبرداری، اجرا، منابع آب، تشکل، انتقال آبیاری، برنامههای توسعه، خصوصیسازی، تعاونیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.