بیمه دیه در حقوق ایران و فقه امامیه
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه پژوهشنامه بیمه، دوره: 28، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JIRC-28-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 412
نویسندگان
استاد دانشگاه امام صادق (ع)
دانشجوی دکتری حقوق خصوصی، دانشگاه علامه طباطبایی
دانشگاه دکتری حقوق خصوصی، دانشگاه بوعلی سینا
چکیده
در عصر کنونی با توجه به رشد روز افزون انواع بیمه ها هر روز خطرات جدید تحت پوشش بیمه قرار می گیرد. در این میان خطر مسیولیت افراد نسبت به دیه که به عنوان یک حکم منصوص شرعی شناخته می شود، توسط موسسات بیمه مورد پوشش قرار می گیرد. به همین جهت لازم است تبیین شود که از دیدگاه شرع، دیه چه ماهیتی دارد و هدف از انواع بیمه چیست تا در نهایت روشن شود آیا از نظر فقهی حقوقی می توان بیمه دیه را در قالب بیمه های خسارت یا بیمه های اشخاص پذیرفت و آیا می توان پرداخت دیه را موضوع عقد بیمه قرارداد و بیمه گر را به جای بیمه گذار با شخص ذی نفع دیگری، موظف به پرداخت دیه کرد به نظر می رسد می توان دیه را در قالب بیمه مسیولیت پذیرفت؛ همچنین خسارات مازاد بر دیه را نیز با استناد به ادله لاضرر مطالبه نمود و حتی بیمه دیه، قابلیت جمع با بیمه های اشخاص مثل بیمه عمر را دارد، از این جهت مقاله پیش رو دو جنبه تحلیلی و کاربردی دارد که موسسات بیمه داخل کشور می توانند از آن بهره برداری کنند.کلیدواژه ها
دیه، بیمه مسیولیت مدنی، ماهیت بیمه اشخاص، ماهیت بیمه مسیولیتمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر محیط کاری مسموم بر دلبستگی شغلی کارکنان با نقش میانجی رفاه کارکنان در دانشگاه زنجان
- تاثیر بازاریابی سبز در محصولات ارگانیک بر وفاداری مشتریان هایپرمارکت های کرمانشاه
- نوآوری در تقاطع دانشگاه و صنعت: رسالت دانشگاه ها در عصر تحول
- بررسی تجربه تعامل صنعت و دانشگاه بین شرکت سیمان زنجان و دانشگاه زنجان
- بررسی رابطه بین اقدامات و طرح های حمایتی دانشگاه ها با ارتقای پیوند دانشگاه-صنعت (نمونه موردی: دفتر فناوری و ارتباط با جامعه دانشگاه زنجان)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.