مطالعه تطبیقی نظام حقوقی رقابت در ایران و فرانسه

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پژوهش نامه حقوق اسلامی، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ILRJ-11-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 967
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدمهدی غمامی

دانشجوی دکتری حقوق عمومی واحد علوم و تحقیقات تهران

محسن اسماعیلی

استادیار دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع)

چکیده

از اساسی ترین موضوعات بازار، مسیله رقابت است، چرا که بازار بدون رقابت شکل نمی گیرد و حقوق مصرف کننده و توسعه ملی حاصل نمی شود. به این ترتیب با تضمین کارکردی رقابت در جریان عرضه و تقاضا، در بازارهای افقی و عمودی مشکلی پیش نمی آید. اما اگر در رفتارهای رقابتی بازار اختلالی پیش آمده و برخی کنشگران و موسسات با سوء استفاده از فقدان بسترهای لازم و خلاء های قانونی و نظارتی، اقدام به انحصار و یا تقویت و سوء استفاده از موقعیت مسلط خود نمایند بازار دچار اختلالات مستقیم کیفی و قیمتی گشته و در ادامه، مشکلات شدید متنوعی برای بازار و سایر کنشگران اقتصادی بوجود می آید. این مشکلات می تواند با نابودی تولید کننده ها و یا توزیع کننده ها و به تبع آن مشکلات تامین اجتماعی همراه باشد. به همین منظور برای سامان دادن به وضعیت بازار، حقوق رقابت از یک سو نظام رقابت را در بازار طرح ریزی میکند و از سوی دیگر با عنوان حقوق انحصال وارد مبارزه و مقابله با رفتارهای ضد رقابتی می شود. در این مقاله بر آن هستیم تا دو نظام حقوق رقابت ایران (1387) و حقوق رقابت فرانسه (1986) را با هم مقایسه کرده و از این میان با توجه به تولد جدید موضوع قانونی این رشته در ایران و خلل موجود در شالکه قانونی و همچنین ضعف آن، راهکارهای مشابه حقوق فرانسه را مرور نماییم.

کلیدواژه ها

حقوق رقابت، حقوق عمومی، بازار، رفتارهای ضد رقابتی، انحصار، دولت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.