تعیین میزان ماگزیمم عمق آبشستگی اطراف پایه پل چهارگوش با دماغه نیم‌دایره در قوس 180 درجه رودخانه و بررسی عملکرد طوقه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری آب
  • کد COI اختصاصی: WATER02_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالکریم اسفندی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه آبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقا

علیرضا مسجدی

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی اهواز

علی مطیع

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه آبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقا

امیرعباس کمان بدست

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

چکیده

وقوع آبشستگی در اطراف پایه‌های پل یکی از عمده‌ترین دلایل تخریب پل‌ها است. یکی از روشهای کاهش آبشستگی اطراف پایه‌های پل نصب طوقه محافظ بر روی پایه است. طوقه‌ها بستر را در مقابل جریانهای گردابی اطراف پایه محافظت می‌کنند. به منظور بررسی اثر طوقه در کنترل آبشستگی اطراف پایه پل در قوس رودخانه‌ها، آزمایش‌هائی در یک فلوم آزمایشگاهی با قوس 180 درجه و شعاع مرکزی 8/2 متر و عرض 6/0 متر با 67/4 = R/B از جنس پلاکسی گلاس انجام پذیرفت. در این تحقیق با قرار دادن یک پایه با مقطع چهار گوش با دماغه نیم‌دایره به عرض 6 سانتی‌متر و طول 18 سانتی‌متر به همراه طوقه‌های با مقطع چهارگوش با دماغه نیم‌دایره با ابعاد 5/1، 2، 5/2 و 3 برابر عرض پایه در موقعیت 60 درجه در قوس با دبی 32 لیتر بر ثانیه و عمق ثابت 12 سانتی‌متر پدیده آبشستگی حول پایه‌ها در حالت آب زلال مورد بررسی قرار گرفت. محل نصب طوقه‌ها؛ روی بستر، 1/0، 5/0 و 1 برابر عرض پایه زیر بستر بود. برای مصالح کف فلوم از ماسه طبیعی با دانه بندی یکنواخت با mm2 = D50 و ضریب یکنواختی 3/1 استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد با افزایش عرض طوقه میزان آبشستگی موضعی در اطراف پایه به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد. بطوریکه حداقل میزان آبشستگی در هنگام نصب یک طوقه با عرض سه برابر عرض پایه روی یک پایه چهار گوش با دماغه نیم‌دایره در روی بستر ایجاد گردید.

کلیدواژه ها

جریانهای گردابی، آبشستگی، طوقه، قوس 180 درجه، پایه چهار گوش با دماغه نیم‌دایره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.