یادداشت پژوهشی انتخاب دستگاه حفاری در تونل های با شرایط متنوع زمین شناسی (مطالعه موردی تونل متوسلیان)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 15، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_TRJ-15-2_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 445
نویسندگان
دانش آموخته دکتری، سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران، ایران
استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشکده فنی دانشگاه تهران، تهران، ایران
دانش آموخته کارشناسی، مدیر گروه تونل سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران، ایران
چکیده
یکی از مهمترین مسایل تونلسازی مکانیزه در محیط های شهری، انتخاب ماشین حفاری مناسب است. عواملی مانند شرایط زمین شناسی و ژیوتکنیکی مسیر تونل، وضعیت سطح آب زیرزمینی، هزینه های تمام شده و عوامل فنی و محیطی موارد مهمی هستند که بر انتخاب ماشین و روش اجرای تونل های شهری موثر هستند. تونل متوسلیان به طول حدود 10 کیلومتر در ادامه بزرگراه صاید، از شمال میدان سپاه تا بزرگراه آزادگان پیش بینی شده است. با توجه به امتداد شمالی جنوبی مسیر تونل، طیف متنوعی از واحدهای زمین شناسی شده است. مسیر تونل با توجه به شرایط زمین شناسی به سه بخش شمالی، میانی و جنوبی تقسیم شده که شرایط متفاوتی را در ارتباط با نوع ماشین حفار دارند. این امر منجر به بروز پیچیدگی های جهت انتخاب نوع دستگاه شده است. در این مقاله سعی شده با بررسی شرایط زمین شناسی و ژیوتکنیکی و لحاظ نمودن سایر عوامل موثر بر کاربرد ماشین های حفر تونل، بر اساس روش ها و دستورالعمل های انتخاب ماشین، مناسب ترین دستگاه حفاری برای حفر تونل پیشنهاد شود. لذا با استفاده از معیار تصمیم گیری چند متغیره، آنالیزهایی در سناریوهای مختلف انجام و در مجموع برای کل مسیر تونل، با احتساب عاملهزینه و عوامل فنی محیطی، ماشین EPB با برتری اندکی نسبت به ماشین Slurry انتخاب شد.کلیدواژه ها
تونلسازی شهری، انتخاب EPB ، TBM، شرایط زمین شناسی، تصمیم گیری چند متغیرهمقالات مرتبط جدید
- نقش کریدور میانیدر احیای اتصال برای تجارت اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی
- نقش آموزش پرسنل در رقابت پذیری کریدورهای ترانزیتی در پرتو کنوانسیون STCW
- اقنای ترانزیت کالای هند اتحادیه اقتصادی اوراسیا با محوریت چابهار سرخس
- موفقیت کریدورها: پل زدن جوامع، اقتصادها و پایداری محیطی
- معرفی کریدورهای منطقه ای و بین المللی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.