ارزیابی الگوریتم بهینه یابی نیروی مرکزی در بهره برداری از سیستم های چند مخزنه و معرفی الگوریتم بهینه یابی نیروی مرکزی تکرار شونده

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی عمران شریف، دوره: 34، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SJCE-34-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن ترابی بوده

استادیار دانشکده ی مهندسی آب، دانشگاه لرستان

پرستو همه زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده ی مهندسی آب، دانشگاه لرستان

حجت اله یونسی

استادیار دانشکده ی مهندسی آب، دانشگاه لرستان

امیرحوزه حقی آبی

دانشیار دانشکده ی مهندسی آب، دانشگاه لرستان

چکیده

در نوشتار حاضر، الگوریتم بهینه یابی نیروی مرکزی (CFO) به منظور بهره برداری بهینه از سیستم های چند مخزنه ارزیابی شده است. به دلیل ضعف الگوریتم مذکور در حل مسایل بهره برداری، تغییراتی در آن ایجاد و الگوریتم بهینه یابی نیروی مرکزی تکرار شونده (RCFO) پیشنهاد شده است. در ابتدا، یک مسیله ی 4 مخزنه بهینه سازی شد. تابع هدف مسیله با استفاده از روش های CFO و RCFO به ترتیب 0/45 و 0/01 درصد اختلاف با بهینه ی مطلق دارند. پس از موفقیت الگوریتم RCFO در حل سیستم 4 مخزنه، یک سیستم 10 مخزنه انتخاب شد. تابع هدف به دست آمده از الگوریتم CFO و RCFO به ترتیب 7/1 و 0/13 درصد اختلاف به بهینه ی مطلق دارند. با توجه به موفقیت الگویتم RCFO در حل سیستم 4 و 10 مخزنه می توان نتیجه گرفت که الگوریتم RCFO، پتانسیل مناسبی جهت کاربرد در حل مسایل پیچیده ی بهره برداری از سیستم های چند مخزنه ی واقعی دارد.

کلیدواژه ها

الگوریتم بهینه یابی نیروی مرکزی، الگوریتم فراکاوشی، بهره برداری چند مخزنه، مدل برنامه ریزی خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.