کاهش عدم قطعیت زمان و هزینه ی پروژه های تونل سازی با به کارگیری روش DAT مطالعه ی موردی: تونل راه همرو

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی عمران شریف، دوره: 33، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SJCE-33-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 367
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارسلان محمودزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده ی مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه شاهرود

شکراله زارع

دانشیار دانشکده ی مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه شاهرود

رحمان دارای

دانشجوی دکتری دانشکده ی مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه شاهرود

چکیده

کاهش عدم قطعیت های قبل از شروع به ساخت تونل ها، به خصوص عدم قطعیت در مورد زمان و هزینه ی نهایی ساخت تونل، می تواند در مراحل اولیه ی برنامه ریزی ها مفید واقع شود و ریسک تصمیم گیری ها را تا حد قابل قبولی کاهش دهد. DAT ابزاری آماری است که به پیش بینی احتمالات زمان و هزینه ی موردنیاز اجرای تونل قبل از شروع به ساخت می پردازد. در نوشتار حاضر، به کمک روش DAT با به کارگیری داده های قبل از شروع به ساخت تونل همرو، زمان و هزینه ی ساخت کل تونل مذکور به صورت احتمالاتی پیش بینی شده است. سپس زمان و هزینه ی به دست آمده به کمک روش DAT با زمان و هزینه ی واقعی اجرای تونل همرو به منظور اعتبارسنجی روش ذکر شده و کاهش عدم قطعیت در مورد به کارگیری آن در پروژه های آتی مقایسه و در نهایت مشخص شده است که نتایج به دست آمده از روش DAT، شباعت زیادی با نتایج واقعی دارد و این مسیله، اعتبار روش DAT را جهت کاهش عدم قطعیت های زمان و هزینه ی نهایی ساخت در پروژه های آتی اثبات می کند.

کلیدواژه ها

؛ DAT، عدم قطعیت زمان و هزینه، مدل زمین شناسی، مدل ساخت، تونل راهرو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.