مطالعه عددی سینتیکی و هیدرودینامیکی فرایند اکسایش پیشرفته برای حذف ماده رنگزا در راکتور بسترسیال

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 29، شماره: 118
  • کد COI اختصاصی: JR_WWJ-29-118_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ابراهیمی فرشچی

دانشجوی دکترا، گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

حسن اقدسی نیا

استادیار، گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

چکیده

بخش زیادی از آلاینده های موجود در صنعت آلاینده های آلی هستند که در برابر تصفیه بیولوژیکی مقاومت بالایی از خودشان نشان می دهند. استفاده از روش های اکسایش پیشرفته راه حل مناسبی برای از بین بردن این آلاینده ها است. دراین پژوهش، ماده رنگزای آلی طی فرآیند فنتون هتروژن داخل راکتور بستر سیال حذف شد. استفاده از این نوع راکتور به دلیل بالا بودن میزان آشفتگی و در نتیجه میزان انتقال جرم، تاثیر بالقوه ای در حذف آلاینده ها طی فرآیند فنتون هتروژن دارد. کاتالیست مورد استفاده سنگ طبیعی پیریت بود که به دلیل داشتن ویژگی های فراوان اعم از سازگار بودن با محیط زیست و کم هزینه بودن، می تواند در فرایندهای اکسایش پیشرفته بسیار هم مورد توجه قرار گیرد. در ادامه این پژوهش مدل سازی فرایند و حل عددی مدل به دست آمده با روش دینامیک سیالات محاسباتی، انجام شد. نتایج حاصل از مدل ارایه شده از لحاظ هیدرودینامیکی فرایند و همچنین از لحاظ شیمیایی (واکنشی آن)، با نتایج عملی تطابق قابل قبولی داشت. در ادامه، برای پی بردن به تاثیر هیدرودینامیک سیستم بر روی سینتیک فرایند، مطالعه سینیتکی غیروابسته به معادلات انتقال مومنتم و جرم، انجام شد. نتایج نشان داد که به علت کم بودن نرخ اتلاف گردابه ای برخی اجزا نسبت به نرخ سینتیکی، نرخ اتلاف گردابه ای به عنوان کنترل کننده واکنش عمل می کنند و بنابراین نتایج دینامیک سیالات محاسباتی نسبت به نتایج مدل سازی سینتیکی به نتایج عملی نزدیک تر است.

کلیدواژه ها

شبیه سازی دینامیک سیالات محاسباتی، راکتور بستر سیال، حذف مواد رنگزا، فرایند اکسایش پیشرفته، فرآیند فنتون هتروژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.