تخریب زیستی پساب کارخانه روغن زیتون با باکتری رالستونیا یوتروفا در بیور اکتور هوا راند با لوله مشبک داخلی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 29، شماره: 116
  • کد COI اختصاصی: JR_WWJ-29-116_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین امانی

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومبه، ایران

الهام جلیل نژاد

استادیار، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومبه، ایران

محمد سیروس آذر

دانشیار، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومبه، ایران

چکیده

مواد فنی (TP) از جمله ترکیبات آروماتیک در پساب صنایع مختلف می باشند که به عنوان آلاینده های سمی محیط زیست و مقاوم در برابر شکست شناخته شده اند. پساب کارخانه روغن گیری از دانه های زیتون حاوی مقدار زیادی مواد فنلی و COD است و تخلیه آن به ابهای سطحی و عدم تیمار مناسب آن صدمات جبران ناپذیری در محیط زیست ببار می آورد. در این پژوهش روش تجزیه زیستی به دلیل مزایایی همچون سازگاری با محیط زیست، هزینه اولیه و عملیانی کم و بازدهی زیاد در تیمار پساب های کشاورزی و صنعتی مورد استفاده قرار گرفت. فرایند تجزیه زیستی پساب کارخانه روغن گیری از زیتون توسط باکتری رالستونیا یوتروفا در در بیوراکتور هواراند با لوله داخلی مشبک (ALR-NDT) بررسی شد و اثر میزان هوادهی و غلظت اولیه پساب بر بازدهی حذف مواد فنی و COD بررسی شد. ابتدا تاثیر میزان هوادهی در شرایط ناپیوسته در کاهش TP مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس نتایج آزمایش، نرخ هوادهی 200 میلی متر بر دقیقه به عنوان نرخ بهینه هوادهی در شرایط محیط هوازی انتخاب شد. سپس غلظت OMW در سه مقدار 660 و 1220 و 2620 میلی متر در لیتر کاهش مقدار TP و COD بررسی شد و به ترتیب میزان 95 و 96 و 58 درصد کاهش TP برای سه غلظت بالا مشاهده شد. بیشینه میزان کاهش TP و COD برابر 96 و 45 درصد و مربوط به غلظت اولیه 1220 میلی گرم در لیتر بود که این بازدهی نشانگر کارایی مناسب راکتور زیستی و باکتری هوازی سازگار شده در تخریب زیستی این پساب واقعی است. با انجام مطالعات سینتیکی، مدل مونود با ضرایب سینتیکی μmax =0/22 و Ks=863 mg.L-1 با تطبیق قابل قبول با داده های تجربی، به عنوان مدل سینتیکی تخریب OMW مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به نتایج باکتری رالستونیا یوتروفا کارایی مناسبی در مصرف مواد فنلی در غلظت زیاد دارد و راکتور زیستی هواراند با لوله مشبک داخلی با غلبه بر محدودیت های انتقال جرمی نقش اساسی درفرایند ایفا می کند.

کلیدواژه ها

پساب کارخانه روغن گیری از دانه زیتون، باکتری رالستونیا یوتروفا، راکتور هواراند، لوله داخلی مشبک، ترکیبات فنلی، تخریب زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.