ارزیابی روش های پهنه بندی خطر زمین لغزش درمقیاس 1:50000 (مطالعه موردی: حوزه آبخیز دماوند)

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: سومین همایش ملی فرسایش و رسوب
  • کد COI اختصاصی: ESNC03_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا سفیدگری

کارشناس ارشد گروه اطلاعات جغرافیائی سازمان جنگلها

جعفر غیومیان

استادیار پژوهشی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری

سادات فیض نیا

استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

در بررسی خطر زمین لغزش شناسایی عوامل موثر در ایجاد ناپایداری ها، نحوه تلفیق لایه های اطلاعاتی و چگونگی وزن دهی به این پارامترها اهمیت فراوان دارد. با توجه به عوامل ایجاد کننده ناپایداری در حوزه آبخیز دماوند پهنه بندی خطر زمین لغزش به روشهای مختلف تجربی و آماری انجام شد، و توانایی هر یک از روشها با معیار نقشه پراکنش زمین لغزشهای منطقه، تراکم زمین لغزش ها (Dr) در هر یک از رده های خطر و محاسبه مقدار (QS) برای هر نقشه پهنه بندی مورد ارزیابی قرار گرفت و مناسب ترین روش پهنه بندی خطر زمین لغزش برای حوزه آبخیز دماوند معرفی گردید، مراحل کار تهیه و تلفیق لایه های وزنی عوامل بوسیله نرم افزار ILWIS و درمورد عوارض خطی با استفاده از نرم افزار Arc/Info انجام شده است.

کلیدواژه ها

پهنه بندی خطر زمین لغزش ، ارزیابی روشها ، روش های آماری و حوزه آبخیز دماوند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.