بررسی اثر عصاره گیاه آلویه ورا و تمرین شنا بر سطح سرمی گیرنده های رشد اپیدرمالEGFR و HER2در موش های مبتلا به سرطان پستان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBD-10-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 305
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا براری

گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران

سارا هادیان

گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد آی تالله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران

شیرین امینی

گروه تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

چکیده

گیاه آلویهورا از خانواده Liliaceae، یکی از گیاهان دارویی شناخته شده است و حاوی ترکیباتی است که در بهبود بیماریهای التهابی نقش موثری دارند. از طرفی ورزش نقش مهمی در توانبخشی افراد مبتلا به سرطان دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر عصاره آلویهورا و تمرین شنا برسطح سرمی گیرنده های رشد اپیدرمال در موشهای مبتلا به سرطان پستان انجام گرفت.روش بررسی: روش تحقیق از نوع تجربی و مدت زمان آن 6 هفته بود. 35 سر موش، به صورت تصادفی به 5 گروه -1کنترل سالم -2 کنترل سرطانی -3 تمرین (سرطانی) -4 آلویهورا (سرطانی) و -5 تمرین+عصاره (سرطانی) تقسیم شدند. عصاره آلویهورا به میزان 300 mg/kgBW/day، به موشها خورانده شد. زمان تمرین شنا در روز اول 10 دقیقه بود که با افزایش روزانه پنج دقیقه به 60 دقیقه رسید. در پایان مقادیر سرمی گیرنده های رشد اپیدرمال با روش الایزا اندازه گیری شد.یافته ها: مصرف عصاره آلویهورا بر سطح HER-2 تاثیر معنادار (P=0/017) اما بر EGFR تاثیر معناداری نداشت .(P=0/576) تمرین استقامتی شنا، بر سطح HER-2 تاثیر معنادار (P=0/002) اما بر EGFR تاثیر معناداری نداشت .(P=0/769) همچنین مصرف عصاره آلویهورا به همراه تمرین استقامتی بر سطح HER-2 تاثیر معنادار (P=0/002) اما بر EGFR تاثیر معناداری نداشت .(P=0/558)نتیجه گیری: این احتمال وجود دارد که عصاره آلویهورا و فعالیت ورزشی شنا، از طریق کاهش بیان بیش از حد HER2 و سایتوکاینهای پیشالتهابی، اثرات مفیدی در بهبود سرطان پستان داشته باشد.

کلیدواژه ها

سرطان پستان، آلویهورا، ورزش شنا، گیرنده 2 فاکتورهای رشد اپیدرمال انسانی، رسپتور فاکتور رشد اپیدرمال.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.