شناسایی سرطان پستان براساس الگوی حرارتی در تصاویر مادون قرمز

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBD-4-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین قیومی زاده

دانشجوی دکترای مهندسی پزشکی، دانشگاه تربیت معلم سبزوار

ایمان عباس پور کازرونی

دانشجوی دکترای مهندسی الکترونیک، دانشگاه تربیت معلم سبزوار

جواد حدادنیا

دانشیار گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه تربیت معلم سبزوار

مریم هاشمیان

پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار

چکیده

سرطان پستان و فیبروم ها از جمله توده هایی هستند که در میان بانوان شایع میباشند و درصورتی که به موقع تشخیص داده شوند، روند بهبود و درمان بهطور قابل ملاحظه ای افزایش خواهد یافت.روش بررسی: در این مقاله با استفاده از ویژگی های حرارتی در تصاویر مادون قرمز که از 180 شخص مورد مطالعه گرفته شده است به تشخیص سرطان پستان پرداخته میشود. به دلیل عدم استفاده از پرتوهای تابشی مضرکه به طور نمونه در تصاویر ماموگرافی استفاده میشود، کار از اهمیت بخصوصی برخوردار میباشد. در این روش سعی بر این است که با استفاده از تکنیک های پردازش تصویر و هوش مصنوعی کامپیوتر، تشخیص سرطان پستان برای عموم افراد به آسانی فراهم گردد. همچنین برای بالابردن دقت در تشخیص از تکنیک عدم تقارن نیز استفاده شده است.یافته ها: در این تحقیق با بررسی های انجام شده با نتایج ماموگرافی بر روی بیش از 180 مورد، صحت انجام این کار تایید میشود. در 180نمونه مورد مطالعه 14مورد فیبروم مزمن و 1مورد سرطان پستان یافت شد. در این تحقیق فیبروم ها با اندازه و حجم پایین نیز به طور ملموس قابل مشاهده میباشند. تکنیک ها و نکاتی که به صورت تجربی و مبتنی بر اصول علمی در انجام این تحقیق به دست آمده است، میتواند به پزشکان جهت کاهش خطا مبنی بر تجزیه وتحلیل تصاویر حرارتی یاری رساند

کلیدواژه ها

سرطان پستان، ترموگرافی، هاف سهموی، کلاستر بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.