قومیت از منظر سیاست های هویت
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: دوفصلنامه دانش سیاسی، دوره: 2، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_POKN-2-3_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 552
نویسندگان
عضو هییت علمی دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع)
چکیده
در تبین مسایل قومی در ایران غالبا روابط میان اعضای گروه های قومی با اعضای جامعه بزرگ تر نادیده گرفته می شود. بر نقش فرایندها و ساختارهای کلان و نیز سو استفاده خارجی و نخبگان قومی از تفاوت های قومی تاکید می شود. تحقیق حاضر تلاشی است برای فهم روابط قومی از منظر تجربه های روزمره مردم و سازوکارهای که از طریق آن، هویت های جمعی و مرزهای قومی در روابط میان خود و دیگری و در پرتو مناسبات قدرت مشکل می گیرند. برای این منظور نویسنده ضمن اشاره به دیدگاه های کلان موجود در این زمینه و نقد و بررسی آنها به ضرورت طرح و مبنا قرار دادن رویکردی جایگزین اشاره دارد که ترکیبی از دو رویکرد رابطه ای و برساختارگرا است. در مقاله استدلال می شود که تنوع قومی در ایران همچنان ماندگار خواهد بود و تفاوت های قومی می توانندتحت شرایط خاصی در خدمت بسیج احساسات گروهی و خلق هویت های واگرا قرار گیرند. آگاهی به شرایط و عواملی که سبب تنش در روابط قومی در ایران می شوند، می تواند به اتخاذ راهکارهای اجرایی بهتر و موثرتر مدد رساند.کلیدواژه ها
قومیت، ایران، هویت، ناسیونالیسم قومی، سیاست قومیمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.