بررسی رفتار سازه ها در زلزله کرمانشاه با لحاظ طیف فوریه و طیف توان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی زیرساخت ها
  • کد COI اختصاصی: NCIE01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 714
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حیدری

دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد

نوراله مجیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد

سجاد مالکی فارسانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فارسان

چکیده

یکی از مباحث کاربردی در مهندسی زلزله، طیف فوریه است. با استفاده از طیف فوریه میتوان فرکانسهای زلزله را مشخص کرد و عملکرد سازه های مختلف را در برابر زلزله تشخیص داد. طیف توان هر زلزله را نیز میتوان با استفاده از طیف فوریه بهدست آورد. ایده اساسی این نظریه، معرفی توابع تناوبی یا دورهای توسط توابع تناوبی (مثلثاتی( خاص است. سری فوریه برای بررسی حرکات تناوبی در آکوستیک یا صوت شناسی، الکترودینامیک، اپتیک یا نورشناسی، ترمودینامیک و غیره مورد استفاده قرار گرفته است. در مهندسی الکتریک مسایلی چون رفتار بسامدی، عناصر سوییچینگ، یا انتقال ضربه ها را میتوان به کمک سری فوریه حل کرد. در این مقاله ابتدا طیف فوریه و طیف توان زلزله کرمانشاه که در ایستگاه سرپل ذهاب ثبت شده محاسبه شده و سپس با لحاظ سازه های مختلف عملکرد آنها در برابر زلزله مذکور بررسی میگردد.

کلیدواژه ها

زلزله، سرپل ذهاب، طیف فوریه، طیف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.