بررسی اثر ZnO و سورفکتانت روی شیشه بایواکتیو SiO2-CaO-P2O5-ZnO به روش سل-ژل
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی مواد، متالورژی و معدن
- کد COI اختصاصی: MCONF02_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 615
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد
دانشیار
چکیده
شیشه های زیست فعال از سال 1970 به عنوان جایگزین مناسب برای استخوان ها و بافت های آسیبدیده توسط هنچ مطرح گردید. شیشه ای زیست فعال با ایجاد لایه هیدروکسی کربنات آپاتیت که شبیه ترین ماده معدنی به استخوان است، به تسریع فرآیند درمان کمک می کند. فرآیند سنتی ساخت این نوع شیشه ها روش ذوبی بوده است که روش سل- ژل به دلیل مزایای قابلتوجه آن نظیر دمای به مراتب پایین فرآیند، عدم تبخیر P2O5 و عدم تغییرات شدید pH، جایگزین روش ذوبی گردیده است. به منظور دستیابی به خواص ویژه روی در شیشه و تولید شیشه زیستی مناسب، در این پژوهش سنتز شیشه زیست فعال SiO2-CaO-P2O5-ZnO به روش سل- ژل انجام شد. با انجام آزمون های آنالیز پراش پرتو ایکس XRD ، طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز FTIR و میکروسکوپ الکترونی روبشی SEM از تشکیل لایه هیدروکسی کربنات آپاتیت روی سطح شیشه اطمینان حاصل شد و مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نرخ تشکیل هیدروکسی آپاتیت بلوری روی شیشه زیست فعال SiO2-CaO-P2O5-ZnO حاوی 2 درصد ZnO در مقایسه با دیگر نمونه ها بالاتر بود. سپس با اضافه شدن سورفکتانت اثر حضور آن حین سنتز مورد بررسی قرار گرفتکلیدواژه ها
شیشه زیست فعال، سل - ژل، هیدروکسی آپاتیت، روی، سورفکتانتمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.