تاثیر عملیات نورد سرد و آنیل بر ریزساختار و خواص مکانیکی فولاد زنگ نزن آستنیتی AISI 309 S
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی مواد، متالورژی و معدن
- کد COI اختصاصی: MCONF02_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 504
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و انتخاب مواد
استادیار گروه مهندسی مواد
استادیار گروه مهندسی مواد
استادیار گروه مهندسی مواد
چکیده
در این پژوهش، اثر فرآیند ترمومکانیکی متشکل از نورد سرد و عملیات حرارتی در بازه دمایی 700 تا 1000 درجه سانتی گراد بر ریزساختار و خواص مکانیکی فولاد زنگ نزن آستنیتی AISI 309S مورد بررسی قرار گرفت. . بررسی های ریزساختاری توسط میکروسکوپ نوری نشان داد میانگین اندازه دانه نمونه شاهد 126 میکرون بوده که بعد از 90 درصد کاهش ضخامت، دانه ها در جهت نورد کشیده شدند و در اثر عملیات حرارتی که تابعی از دما و زمان است، بازیابی، تبلور مجدد و در نهایت رشد دانه استاتیکی صورت گرفته که منجر به ساختاری همگن و کاهش در اندازه دانه گردید. میانگین اندازه دانه ها در دماهای 900،800،700 و 1000 درجه سانتی گراد به ترتیب تا 13،8،10 و 14 میکرون کاهش یافت. آزمون ماکروسختی ویکرز بر روی نمونه ها نشان داد که مقدار سختی از 255 ویکرز در نمونه شاهد پس از انجام عملیات ترمومکانیکی در 700 و 800 درجه سانتی گراد به ترتیب به مقادیر 415 و 322 ویکرز رسید که متاثر از کاهش اندازه دانه و ایجاد ساختاری همگن در اثر فرایندهای ترمیم شامل بازیابی و تبلور مجدد بوده است.کلیدواژه ها
فولادهای زنگ نزن آستنیتی، اندازه دانه، تبلور مجدداستاتیکی، خواص مکانیکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.