ارزیابی تاثیر تغییر سرعت جریان های جزرومدی بر قابلیت اطمینان سیستم قدرت شامل نیروگاه های جزرومدی جریانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICELE03_329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر قایدی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد داریون، دانشگاه آزاد اسلامی، داریون، ایران

امید ستوده زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیریز، نیریز، ایران

چکیده

به دلیل افزایش ناگهانی قیمت نفت در اواخر دهه 1970 کشورهای مختلف جهان به فکر استفاده از منابع انرژیتجدیدپذیر به مانند باد، جزرومد، خورشید و امواج به منظور تولید انرژی مورد نیاز خود افتادند. به علاوه مسایل زیستمحیطی ناشی از سوختهای فسیلی به مانند انتشار گازهای گلخانه ای، تخریب لایه ازن، تغییرات آب و هوایی و گرم شدنکره زمین سبب شتاب در رشد استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر گردید. به گونه ای که امروزه نیروگاه های مبتنی برانرژی های تجدیدپذیر از جمله نیروگاه های جزرومدی در نقاط مختلف جهان در حال بهره برداری است. دو نوع نیروگاهجزرومدی یکی نوع مخزنی و دیگری نوع جریانی وجود دارد. در نیروگاه نوع مخزنی که از یک سد بین مخزن و دریاتشکیل شده است در هنگام بروز جزرومد سطح آب دریا بالا و پایین شده و آب می تواند از طریق دیواره سد و توربین هایتعبیه شده در ان بین دریا و مخزن جابه جا شده و برق تولید می شود. در نیروگاه جزرومدی نوع جریانی با نصب توربین-هایی شبیه توربین های بادی در اعماق دریا که به دلیل وجود جریان های دریایی چرخانده می شوند برق تولید می گردد. ازطرف دیگر به دلیل جزرومد در طول شبانه روز تقریبا دو سیکل را طی می کند هم سطح آب دریا و هم سرعت جریان هایدریایی ناشی از بروز جزرومد به طور پیوسته در حال تغییر میباشد و از آنجا که توان خروجی این نیروگاه ها به ارتفاع آبو یا سرعت جریانهای دریایی وابسته است، توان تولیدی این نیروگاه ها مرتبا در حال تغییر و نوسان می باشد. یکی ازمعیارهای مقایسه نیروگاه های مختلف شاخص های قابلیت اطمینان آنها میباشد که نشان دهنده میزان توانایی اینسیستم ها در تولید توان الکتریکی است. از جمله شاخص های قابلیت اطمینان یک نیروگاه نرخ خرابی آن در طول زمانمشخصی میباشد و بر همین اساس در این مقاله هدف این است که تاثیر تغییرات سرعت جریانهای دریایی بر یکی ازمهمترین پارامترهای قابلیت اطمینان یعنی نرخ خرابی نیروگاه های جزرومدی نوع جریانی مورد مطالعه قرار بگیرد. سپسبه روش شبیه سازی مونت کارلو ارزیابی قابلیت اطمینان سیستم قدرت با حضور نیروگاه های جزرومدی جریانی با در نظرگرفتن تاثیر تغییر سرعت جریان های جزرومدی بر نرخ خرابی نیروگاه جزرومدی جریانی صورت می گیرد.

کلیدواژه ها

جزرومد، قابلیت اطمینان، نرخ خرابی، نیروگاه های جزرومدی جریانی، مونت کارلو، کفایت سیستم قدرت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.