طراحی کنترل کننده فازی- عصبی جهت ردیابی نقطه توان ماکزیمم یک سیستم خورشیدی متصل به شبکه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICELE03_304
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی نورنیاشهری

گروه مهندسی برق، دانشکده فنی، واحد پردیس دانشگاه آزاد اسلامی، پردیس، ایران

آزاده ظریف لولویی

گروه مهندسی برق، دانشکده فنی، واحد پردیس دانشگاه آزاد اسلامی، پردیس، ایران

چکیده

با توجه به اهمیت بهینه سازی و بهره برداری موثر از انرژی های خدادادی و وجود آلودگی های زیست محیطی ناشی از مصرف سوخت های فسیلی در بخش تولید انرژی، لزوم کاربرد انرژی های تجدیدپذیر بیشتر احساس می شود. انرژی خورشیدی نیز یکی از در دسترس ترین و ارزان ترین و پاک ترین انرژی های تجدیدپذیر است. با توجه به نیاز روزافزون بشر به انرژی برق تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی برق به کمک سلول های خورشیدی و سیستم فتوولتاییک بیش از پیش احساس می گردد. در این مقاله به بررسی یکی از روش های افزایش بهره وری سیستم های فتوولتاییک پرداخته شده است. در این مطالعه، بررسی مشخصه های سیستم فتوولتاییک نشان داد که مشخصه P-V و I-V، یک مشخصه کامل غیرخطی است و توان تولیدی این سیستم با رفتار غیرخطی از تغییرات آب و هوایی مانند تغییرات دما و شدت تابش نور خورشید تبعیت می کند. در پژوهش حاضر نشان داده می شود که برای جذب توان حداکثر از PV بایستی تطبیق امپدانس بار از دید منبع فتوولتاییک صورت بگیرد که این اقدام توسط مبدل های DC/DC انجام می شود. طراحی کنترل کننده مناسب جهت کنترل مناسب این مبدل ها موضوع اصلی بحث می باشد. در این پژوهش پس از بررسی ساختار و طراحی سیستم فتوولتاییک، الگوریتم های کنترلی آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت. برای ردیابی توان حداکثر در PV، مبدل DC/DC بوست به همراه کنترل کننده فازی- عصبی به کار گرفته شده و در شبیه سازی ها صحت ردیابی توان حداکثر در شرایط جوی مختلف مورد بررسی و تایید قرار گرفت. شبیه سازی ها نشان داد که الگوریتم کنترلی این مبدل، به خوبی توان عبوری از این مبدل را در توان مرجع آن تثبیت می کند.

کلیدواژه ها

فتوولتاییک، ردیابی نقطه توان ماکزیمم، MPPT، فازی، عصبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.