ارایه الگوی تولید منابع درسی مطابق با فرهنگ تولید علم در دانشگاه های غیر انتفاعی کشور

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت،کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME04_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس بابایی فیشانی

ریاست دانشگاه غیرانتفاعی صایب ابهر

غلامعلی کارگر

عضو هییت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

هدف این تحقیق ارایه الگوی تولید منابع درسی مطابق با فرهنگ تولید علم در دانشگاه های غیر انتفاعی کشور بود تحقیق حاضر توصیفی تحلیلی بود همچنین روش انجام تحقیق اممیخته با استفاده از شیوه های کیفی و کمی بود جامعه آماری تحقیق را کلیه اساتید دانشگاه های غیر انتفاعی کشو رتشکیل می دادند. در بخش کیفی نمونه های به روش گلوله برفی شناسایی شده و مصاحبه ها تا اشباع نظری 15 مصاحبه ادامه یافت در بخش کمی نیز براساس جدول نمونه گیری مورگان 281 نفر به صورت تصادفی طبقه ای (جنسیت، محل خدمت، مدرک تحصیلی) انتخاب شده و پرسشنامه را تکمیل کردند. ابزار تحقیق شامل مصاحبه نیمه ساختار یافته در بخش کیفی و پرسشنامه محقق ساخته در بخش کمی بود مصاحبه عمیق با صاحب نظران تدوین کتب درسی تا رسیدن به اشباع نظری صورت پذیرفته و سپس با استفاده از نظرات این متخصصان و تحلیل نتایج بخش کیفی اقدام به تدوین پرسشنامه اولیه تحقیق شد پس از تدوین پرسشنامه با استفاده از روش دلفی روایی صوری و محتوایی پرسشنامه مورد تحقیق قرار گرفت و پس از تایید روایی، اقدام به انجام تحقیقی اولیه بر روی 30 نفر از جامعه تحقیق به منظور تایید پایایی با استفاده از محاسبه آلفای کرونباخ شد الفای کرونباخ برای پرسشنامه 0/83 به دست آمد نتایج نشان داد که توانمندسازی فردی، توانمندسازی سازمانی، اشاعه فرهنگ کار تیمی، توسعه امکانات، ارزیابی مستمر کتب، اصلاح فرآیند پذیرش کتب، بومی سازی دانش، اتخاذ رویکرد کیفی به جای رویکرد کمی، استفاده از تکنولوزی های نوین افزایش منابع علمی در دسترس اساتید و عوامل مدیریتی به عنوان عوامل موثر تولید منابع درسی مطابق با فرهنگ عتولید علم در دانشگاه های غیر انتفاعی کشور می باشند. توجه به عوامل یاد شده می تواند شرایط تولید کتاب های علمی در دانشگاه های غیر انتفاعی کشور را بهبود ببخشد.

کلیدواژه ها

تولید منابع درسی، فرهنگ تولید علم، دانشگاه های غیر انتفاعی کشور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.