خطای حسابرسی: نقش نوع، رتبه و دوره تصدی حسابرس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت،کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME04_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 952
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالحسن حسین آبادی

کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه خوارزمی تهران

فخرالدین محمدرضایی

عضو هییت علمی گروه حساباری دانشگاه خوارزمی تهران

ابوطالب نعیمی

دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی تهران

چکیده

علی رغم نقش عمده حسابرسان در افزایش قابلیت اعتماد صورت های مالی، کیفیت خدمات حسابرسی ارایه شده توسط حسابرسان ناهمگون بوده و تحت تاثیر عواملی مانند نوع حسابرس، رتبه موسسات حسابرسی و دوره تصدی حسابرس است تجدید ارایه صورت های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران که می تواند ناشی از بروز خطای حسابرسی باشد، در مقایسه با سایر کشورها بسیار بالاست. در نبود شواهد تجربی کافی، پژوهش حاضر به بررسی نقش رخداداهای جدید در بازار حسابرسی کشور (مانند رتبه بندی و تغییر اجباری موسسات حسابرسی) بر خطای حسابرسی می پردازد. به عبارت دیگر، هدف پژوهش حاضر آزمون نقش نوع حسابرس حسابرس دولتی در مقایسه با حسابرسی خصوصی رتبه موسسات حسابرسی و دوره تصدی حسابرس در بروز خطای حسابرسی است در همین راستا، نمونه ای مشتمل بر 173 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1389-1394 انتخاب و فرضیه های مربوطه با استفاده از مدل های رگرسیونی آزمون شد. نتایج نشان می دهد موسسات حسابرسی معتمد رتبه اول رابطه معناداری با خطای حسابرسی ندارد و همچنین گزارشات حسابرسی دولتی در مقایسه با حسابرس خصوصی با خطای نوع اول بیشتر و خطای نوع دوم کمتری همراه است علاوه بر این نتایج نشان م یده که دوره تصدی حسابرس رابطه معناداری با خطای حسابرس ندارد.

کلیدواژه ها

رتبه بندی موسسات حسابرسی، نوع حسابرسی دوره تصدی حسابرس، خطای نوع اول حسابرس، خطای نوع دوم حسابرس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.