بررسی و مقایسه پارامترهای شیمیایی آب ()نیترات،سولفات، سختی و هدایت الکتریکی) چاه نیمه شماره 3 سیستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین جشنواره ملی فناوری های آب، آب های نامتعارف(آب شور و پساب)
  • کد COI اختصاصی: WPRTECH02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان اکاتی

کارشناس ارشد شیمی کاربردی، کارشناس آزمایشگاه شرکت مهندسی آب و فاضلاب زابل

حبیب اعلایی

کارشناس ارشد مکانیک، شرکت مهندسی آب وفاضلاب استان سیستان و بلوچستان

نرجس اکاتی

دکترای محیط زیست، استادیارگروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل

چکیده

ویژگی های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب آشامیدنی مبنای قضاوت قابل شرب بودن آن است. تغییرات نامطلوب در این پارامترها تهدیدی برای سلامت مصرف کنندگان آن است. هدف از این تحقیق، بررسی کیفیت آب آشامیدنی شهرستان زابل در طی سال های 95-96 است. روش انجام مطالعه حاضر به صورت توصیفی بوده و تمامی آزمایش ها در آزمایشگاه تصفیه خانه شرکت آب و فاضلاب زابل انجام شد. حداکثر میزان بدست آمده برای نیترات mg/l 1/3 بود که از مقادیر استاندارد کیفی آب آشامیدنی ایران و استاندارد WHO برای آب آشامیدنی پایین ترمی باشد. سختی آب در سال 96 همچنین فروردین و اردیبهشت ماه 97 کمتر از حد مطلوب (استاندارد ملی ایران) و همچنین با لاتر از استاندارد (200میلی گرم بر لیتر) بدست آمد. میزان هدایت الکتریکی بین μs/cm 793-1322 بدست آمد که پایین تر از حد مطلوب بود. طبق محدوده بدست آمده برای غلظت سولفات در این تحقیق، می توان گفت غلظت سولفات چاه نیمه شماره 3 سیستان پایین تر از حد مجاز استاندارد ملی ایران ( 400 میلی گرم بر لیتر) است. نتایج این تحقیق نشان داد که کیفیت آب چاه نیمه شماره 3 سیستان در مورد پارامترهای اندازه گیری شده مطلوب است و برای مصرف کنندگان آب در مورد این پارامترها نگرانی وجود ندارد

کلیدواژه ها

چاه نیمه، پارامترهای کیفی آب، سیستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.