بررسی ارتباط سبکفرزند پروری مستبدانه با گفتگوی جنسی میان مادر و دختر نوجوان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی تازه های روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: RESCONF03_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 340
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم ترکی هرچگانی

مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری ومامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، ایران

چکیده

سبک های والدی یکی از مولفه های اساسی در رشد و تربیت فرزندان است. که اغلب با مهمترین دستاوردهای فرزندان مانندتوانایی های شناختی و اجتماعی آنهاارتباط دارد و زمینه ساز بسیاری از ابعاد شخصیتی، نگرش ها، احساسات و عادات فردمی باشد. مطالعات نشان می دهد شیوه های فرزند پروری و سطح گفتگو میان والدین و فرزندان می تواند یک عامل مهم برایپیش بینی رفتار پرخطر نوجوان باشد. یکی از این شیوه ها، شیوه فرزند پروری مستبدانه است. والدینی که مستبدهستند،متوقع هستند،اما پذیرنده نیستند.هدف از این مطالعه بررسی ارتباط شیوه فرزند پروری مستبدانه با گفتگوی جنسی میانمادران و دختران است.روش کار: پژوهش حاضر بر روی دختران نوجوان شهر اهوازدر مقطع دبیرستان بود که با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ایانتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه فرزندپروری بامریند و پرسشنامه محقق ساخته گفتگوی جنسی مادر- دختر بود.روایی پرسشنامه گفتگوی جنسی با استفاده از روایی محتوا و صوری و پایایی آنها توسط همسانی درونی ( 78 %)و تآمینگردید. اطلاعات بدست آمده همراه با مشخصات دموگرافیک مشارکت کنندگان وارد رایانه شده و با نرم افزار SPSS نسخه21 و آزمون اسپیرمن تجزیه تحلیل شد.یافته ها: میانگین نمره گفتگوی جنسی مادر-دختر بالاتر از حد متوسط بود (p< 0.001). دخترانی که مادران مستبد داشتند از سطح گفتگوی کمتری برخوردار بودند (p=0/022 و r=0/120). نتیجه گیری: به نظر می رسد هرچه مادر مستبدتر تر باشد سطح گفتگوی جنسی مادر- دختر کمترمی شود. مادران مستبدتر به علت صمیمیت کمتر احتمالافرصت و موفقیت کمتری در برقراری گفتگو بادختران نوجوان خود دارند.

کلیدواژه ها

شیوه فرزند پروری مستبدانه، گفتگوی جنسی، مادر، دختر نوجوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.