بررسی نقش اهمیت میزان مشارکت مردم و عوامل انگیزشی افراد در طرح تفکیک از مبدا پسماندها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA03_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی احمدی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست موسسه آموزش عالی بهاران

علی شهبازی

عضو هییت علمی گروه محیط زیست موسسه آموزش عالی بهاران- کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست

علی قایمی

رییس اداره پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان- کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست

چکیده

امروزه دفع مواد زاید جامد در شهرهای بزرگ به معضلی با پیامدهای روز افزون تبدیل شده است. گذشته از هزینه بسیار بالایی که جمع آوری، حمل و نقل و دفع مواد زاید به کشور تحمیل می کند مخاطرات زیست محیطی آن نیز بس جدی است. طرح تفکیک از مبدا در امر مدیریت پسماندها از اهمیت ویژه ای برخوردار است که متاسفانه در حال حاضر، در کشور ما میزان مشارکت مردم در جداسازی و تفکیک از مبدا پسماندها بسیار پایین می باشد. با توجه به مشکلات موجود در امر تفکیک از مبدا و نقش بسیار مهم افراد در تولید و مدیریت پسماندها این مقاله به بررسی اهمیت میزان مشارکت مردم و عوامل انگیزشی افراد در طرح تفکیک از مبدا پسماندها می-پردازد. نتایج بررسی ها نشان می دهد که تفکیک از مبدا زمانی موثر است که توسط مردم و با مشارکت گسترده انجام گردد. بنابراین درک این موضوع که چرا مردم مشارکت کنند و چه فاکتورهایی باعث ایجاد انگیزش و چه فاکتورهایی بازدارند اند به عنوان اصلی ترین فعالیت برای موفقیت در سیستم مدیریت پسماند می باشد. داشتن دانش در مورد نحوه بازیافت برای اینکه فرد این کار را انجام دهد یک شرط ضروری و مهم است و عدم درک آن به عنوان یک رفتار بازدارنده می باشد. بنابراین دانش سبب تغییر نگرش و سپس سبب تغییر در رفتار می شود. تجربیات گذشته نشان داده است که استفاده از راهکارهای اجتماعی و فرهنگی برای آگاهی رسانی به مردم و تغییر نگرش و رفتار آنها می تواند بسیار موثر باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت پسماند، تفکیک از مبدا، مشارکت مردم، عوامل انگیزشی، رفتار محیط زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.