ماندالا و نقش آن در جاودانگی آثار هنری
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار،عمران و بازآفرینی شهری
- کد COI اختصاصی: NCSDUS08_142
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1301
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو
چکیده
خلق یک اثر ماندگار و جاودانه از روزگاران کهن در تصور و ذهن هر هنرمندی بوده است. نمی توان یک فرد را یافت که میل به جاودانگی نداشته باشد. در جهانی که همه چیزآن زودگذر و فانی است چگونه می توان جاودانه شد مگر با خلق اثری ماندگارو ارزشمند. اثری که برای همه زمان ها به روز باشد و همیشه بتواند آنچه در اندیشه خالق خود است را بیان کند. بدون شک در همه آثار ماندگار رموزی خاص وجود دارد و معنویتی در دل آنها نهفته و رموزی که بر گرفته از روح معنوی خالق اثر است. محقق به دنبال رمز جاوانگی آثار هنری است و می خواهد بداند آیا برداشت مردم از یک اثر ماندگار هنری همان هدفیست که سازنده در نظر داشته است محقق از طریق تحقیقات کتابخانه ای این رموز را در نماد ماندالا یافت، بدون شک از مهمترین نمادهایی است که پیوندی عمیق با جاودانگی و بی نهایت دارد در این شکل می توان همه رازهای جاودانگی را تجسم کرد. ماندالا از ترکیب کامل ترین شکل های هندسی دایره و مربوط به علاوه معنویت و تقدس بنیان گذاری می شود. دایره نماد آسمان، حرکت، جاودانگی، معنویت، تقدس، یکپارچگی روح، تمامیت و کمال، زمان و غیره است.. و مربع، شکلی زمینی است، نماد ایستایی، سوکن، ماده، زمین، استحکام و استقرار، ثبات و نمادی از کل جهان هستی است. هر یک از این اشکال به تنهایی کامل هستند و در هنر بیشتر تمدن ها مخصوصا در مشرق زمین همواره مقد بوده اند. می توان به جرات گفت هر کجا از تقد سخنی به میان می آید کهن الگوی ماندالا را می توان دید و رمز جاودانگی هر اثر هنری را می توان در ماندالا جستجو کرد.کلیدواژه ها
ماندالا، کهن الگو، نماد، هنر سنتی، جاودانگی، دایره، مربعمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.