ارزیابی رانش زمین و خطر لرزه خیزی مطالعه موردی خط راه آهن تبریز جلفا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار،عمران و بازآفرینی شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS08_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 772
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا غفارزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد ژیوتکنیک، گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران

میکاییل یوسف زاده فرد

استاد دانشکده فنی و مهندسی، گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی و انجام مطالعات لرزه خیزی و لرزه زمین ساخت گستره محدوده ترانشه مورد بررسی در کیلومتر 400+855 راه آهن مسیر جوفا بوده است. نتایج حاصل از این مطالعه شامل شناسایی و معرفی مهمترین چشمه های لرزه زا، بررسی بیشینه لرزه خیزی و ارایه بیشینه مقادیر پارامترهای جنبش نیرومند زمین در ساختگاه مذکور در مقابل خطر زمین لرزه می باشد. محدوده مورد مطالعه محدوده ای به شعاع 150 کیلومتری شهر جلفا است که با استفاده از نقشه گسل های ایران محدوده مورد مطالعه انتخاب می گردد و با رسم مربع محیطی دایره مورد نظر طول و عرض محدوده مشخصه بدست می آید. در این مطالعه تعیین مقادیر تعداد تجاوز سالیانه و مهم تر از همه تعیین مقادیر شتاب حداکثر ( PGA ) و شتاب طیفی ( PSA ) محل موردنظر می باشد. به روش PSHA (Probabilistic seismic hazard analysis) تحویل خطر انجام گرفته و در سه سطح زیر : 10 % در 50 سال ( زلزله طرح یا DBE )؛ 99/5% در 50 سال (زلزله سطح بهره برداری)؛ 2% در 50 سال، طیف ویژه ساختگاه در دو حالت میانگین ( 50 % ) و میانگین + انحراف معیار ( %84 ) و ورود اطلاعات مربوط به گسل ها و باکس های ایجاد شده از نرم افزار برنامه نویسی MATLAB به نرم افزار SEISRISKIII بدست می آید. با هر برداشت از زلزله و طراحی لرزه ای و هر نگرش به محیط و اطراف منطقه، هر بررسی آماری و دیدن مقادیر شتاب حداکثر زلزله های گذشته منطقه، برای سطح خطر 10 % در 50 سال، مقدار PGA می تواند بین 0/216 تا 0/325 متغیر باشد.

کلیدواژه ها

آنالیز خطر، طیف ساختگاه، روابط کاهندگی، شتاب مبنای طرح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.