بررسی پایداری رشد هندسه فراکتال در بناهای مذهبی ایران و غرب در دو نمونه موردی گنبد مسجد شیخ لطف اله در ایران و معبد نیلوفر آبی در هند

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار،عمران و بازآفرینی شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS08_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ترابی

مدیر گروه کارشناسی پیوسته و ناپیوسته معماری دانش پژوهان پیشرو

مریم جمشیدیان قلعه سفیدی

دانشجوی کارشناسی پیوسته معماری، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو

زهرا کارگری

دانشجوی کارشناسی پیوسته معماری، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو

چکیده

یکی از فرم هایی است که در ساخت آن از فرم های موجود در طبیعت الهام گرفته شده است، هندسه معبد نیلوفر آبی یک فرم فرکتالی با قاعده کوکبی است که از تکرار طبقات و دوران آنها حول محور اصلی شکل گرفتهاست. هرچه به مرکز بنا نزدیک می شویم قاعده کوچک تر می شود. در پژوهش حاضر سعی بر آن است تا چگونگی ارتباط دو نمونه موردی در ایران و غرب با هندسه فراکتال مورد مطالعه و تحلیل قرار گیرد. فرکتال یا برخال، شکل های هندسی نا اقلیدسی نامتعارف، نامنظم و در عین نظمی هستند که مهمترین ویژگی آن ها خود متشابهی آن هاست. این ویژگی های فراکتال بدون علت نشات نگرفته اند بلکه از طبیعت الهام گرفته اند. در این پژوهش فراکتال در آرایه داخلی گنبد مسجد شیخ لطف اله که حاصل هنر معماران اسلامی _ ایرانی است، به خوبی بررسی و قابل تفهیم گردیده است. قابل ذکر است فراکتال در بنایی خارج از ایران بررسی شده و به واکاوی پرداخته ایم. در این پژوهش دو بنای مذهبی مورد بررسی قرار گرفته اند چرا که فراکتال در یک نقطه اوج و وحدت در مذاهب است.

کلیدواژه ها

هندسه، فراکتال، معبد، مسجد، نیلوفر آبی، شیخ لطف اله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.