ارزیابی پهنه های مناسب منطقه ای با استفاده از مدل های تصمیم گیری چند معیاره ( مطالعه موردی: منطقه 5 شهر اصفهان )

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار،عمران و بازآفرینی شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS08_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ضیایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، معماری، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان اصفهان

مژده مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، معماری، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان اصفهان

زهرا جاودان نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد، معماری، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان اصفهان

کیمیا پیروی

دانشجوی کارشناسی ارشد، معماری، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان اصفهان

چکیده

پارک های شهری بخشی از فضای سبز عمومی اند که علاوه بر دارا بودن جنبه های تفریحی و فرهنگی و زیست محیطی، جنبه ی خدمات دهی به مناطق مختلف شهر را نیز دارد. استقرار پارک های شهری از یک سو به جهت تاثیری که برکیفیت زندگی شهری و نیل به توسعه ی پایدار دارند و از سوی دیگر به جهت بارمالی بدون بازگشت سرمایه و سود که برای شهرداریه ا به جای می نهند، ارزش بررسی گسترده را دارند. ساکنان شهرهای امروزی تنها به غذا نیازمند نیستند که با برطرف کردن آن، مسیله به نوعی پایان یافته تلقی گردد؛ بلکه مسکن خوب، فضای زندگی مناسب، محیط آرام و تنفس هوای پاکیزه نیز در زمره ی نیازهای اصلی وعمده به شمار می آیند. البته رشد سریع شهرها را میتوان از بزرگترین تهدیدکننده های محیط زیست برشمرد، که تاثیرات آن به ساکنان شهرها یعنی انسان ها منتقل خواهد شد و تاثیری بس فرساینده بر روح و جسم انسان شهری باقی خواهد گذاشت. فرآیند تحلیل سلسسله مراتبی AHP یکی از معروف ترین فنون تصمیم گیری چند منظوره است . این روش در هنگامی که عمل تصمیم گیری با چند گزینه رقیب و معیار تصمیم گیری روبرو است می تواند استفاده گردد. معیارهای مطرح شده می توانند کمی و کیفی باشند. در نهایت منطق AHP به گونه ای ماتریس های حاصل از مقایسات زوجی را با همدیگر تلفیق می سازد که تصمیم بهینه حاصل آید. هدف از این پژوهش ارزیابی پهنه های مناسب پارک های منطقه 5 شهر اصفهان با کاربری های همجوار، تحلیل میزان تناسب آنها با استانداردهای موجود می باشد. بدین منظور سه پارک ( صفه، مرداویج و ناژوان ) انتخاب شدند. این بررسی با استفاده از معیارهایی از قبیل نزدیکی به مراکز مسکونی، مراکز آموزشی، فرهنگی، تجاری، بهداشتی، تاسسات شهری و عوامل طبیعی مانند عوامل آب و هوایی، زمین شناسی و منابع آبی مورد سنجش قرار گرفته است. روش تحلیل مقاله با روش تحلیلی - توصیفی و تاکید بر جنبه کاربردی آن، به ارزیابی و مکان یابی فضای سبز منطقه مورد مطالعه بر اساس معیارهای مکان یابی و نیازهای جمعیتی پرداخته است. طی بررسی های انجام شده، پیشنهادات افراد مصاحبه شونده اشاره به ایجاد فضای سرگرمی بیشتر و تعبیه مسیر دوچرخه و تفکیک آن از مسیر پیاده و برگزاری رویدادهای فرهنگی و ایجاد فضای عمومی و بهداشتی در فواصل کمتر دارد.

کلیدواژه ها

فرآیند تحلیل سلسه مراتبی (AHP) ، فضای سبز، شهر اصفهان، منطقه 5

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.