پیش بینی فروریزش سازه های فولادی دارای مهاربند با کمک تیوری تحلیل پلاستیک و با استفاده از الگوریتم بهینه سازی ژنتیک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار،عمران و بازآفرینی شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS08_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر ساعدی داریان

استادیار، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

سهیل پالیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

ندا فرهودی

استادیار، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تهران، ایران

چکیده

در تیوری تحلیل پلاستیک سازه ها که برای قاب های خمشی ارایه شده است، مکانیزم فروریزش بحرانی متناظر با ضریب بار فروریزش بحرانی است. این ضریب با استفاده از روش ترکیب مکانیزم های پایه قابل محاسبه است. در این روش، ترکیبی از مکانیزم های پایه به عنوان مکانیزم فروریزش بحرانی معرفی می شود که ضریب بار کمتری داشته باشد. این تیوری به صورت یک مسیله ی بهینه یابی قابل بیان است، به گونه ای که تابع هدف آن حداقل کردن ضریب بار فروریزش قاب باشد. این موضوع به کرات توسط محققین مختلف با استفاده از الگوریتم های بهینه یابی متفاوتی بررسی شده است و نتایج آن در طول زمان بهبود یافته است. تاکنون روشی که با آن بتوان مکانیزم فروریزش قاب های دارای مهاربند را به کمک تیوری تحلیل پلاستیک که روشی بسیار سریع و بدون پیچیدگی های محاسبات نرم افزارهای تخصصی می باشد، ارایه نشده است. می توان گفت شاید یکی از دلایل این موضوع بحث کمانش در اعضا و وجود نیروهای محوری و برشی زیادی است که در قاب ایجاد می شود. در این تحقیق ابتدا تیوری تحلیل پلاستیک با روش ترکیب مکانیزم های پایه به قاب های دارای مهاربند تعمیم داده می شود و سپس با استفاده از الگوریتم بهینه یابی ژنتیک بهینه یابی می شود. در آخر هم این تیوری با استفاده از نتایج حاصل از تحلیل استاتیکی غیر خطی پوش اور صحت سنجی می شوند. نتایج نشان می دهند که تیوری ارایه شده قادر است مکانیزم فروریزش قاب های دارای مهاربند را در مدت زمان کوتاه و بدون پیچیدگی های نرم افزاری و با دقت قابل قبولی ارایه نماید.

کلیدواژه ها

تحلیل پلاستیک، قاب های مهاربندی، بهینه یابی، الگوریتم ژنتیک، سازه های فولادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.