بررسی وضعیت مناطق اسکان های غیر رسمی شهر اردبیل در برابر زلزله
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار،عمران و بازآفرینی شهری
- کد COI اختصاصی: NCSDUS08_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 629
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور تهران ایران
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور تهران ایران
چکیده
بلایای طبیعی در طول تاریخ جزء ناگریز زندگی انسان می باشد و زلزله از مخرب ترین این بلایای طبیعی به شمار می رود. ایران نیز بر روی کمربند زلزله واقع شده و گسل های فراوانی در آ وجود دارد، بنابراین فعالیت گسل ها و وقوع زلزله در ایران اجتناب ناپذیر است. یکی از اساسی ترین اقدامات انسان، جهت تخفیف تلافات ناشی از وقوع زلزله مدیریت بحران می باشد. نوع تحقیق در این پژوهش، توصیفی تحلیلی می باشد که داده های آن بر اساس مطالعات میدانی گردآوری شده است؛ از این رو مقاله ی حاضر در صدد به دست آوردن استراتژی های موثر در کاهش آسیب های ناشی ازوقوع زلزله در نواحی مسکونی شهر می باشد، به عبارتی تحقیق به دنبال پاسخ به این سوالات اساسی می باشد که عوامل موثر در میزان آسیب های وارد شده به واحدهای مسکونی به صورت عام و واحدهای مسکونی مناطق شهر اردبیل به صورت خاص کدامند و استراتژی های مناسب به منظور کاهش آسیب های ناشی از مواجهه با زلزله کدامند. نتایج حاصل از تحقیق بیانگر آن است که مناطق اسکان غیر رسمی در شهر اردبیل به دلیل بافت قدیم و فرسوده بودن از یک طرف و عدم رعایت ساخت و ساز از طرف دیگر در برابر زلزله از شرایط مناسبی برخوردار نبوده و این بافت شهری نیازمند بهسازی و یا نوسازی می باشد.کلیدواژه ها
اسکان غیر رسمی، مسکن، مهندسی ساخت و ساز، زلزله، اردبیلمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.