بررسی تطبیقی آداب و سنن مراسم ازدواج در کشورهای اسلامی ایران، شبه قاره، سوریه و لبنان
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICIWG04_176
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5482
نویسندگان
استادیاران دانشگاه سیستان و بلوچستان
استادیاران دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده
مطالعات مردم شناختی و جامعه شناختی جنبه های گوناگون زندگی مردم نواحی مختلف دنیا را با توجه یه فضائل وحکمت هر تمدنی تشریح می کند و به بسیاری از قضاوت ها و پندارهای غلطی که ملت ها نسبت به هم دارند پایان می بخشد .این مطالعه نیز نزدیکی جوامع همجوار را از دیدگاه فرهنگی مورد مطالعه قرار داده تا با بررسی اطلاعات جمع آوری شده شده پدیده های فرهنگی را درجوامع مورد نظر همانگونه که نمودار میشوند بشناساند و بدین طریق راه را برای درک بیشتر آداب و رسوم و عادات و نهادهای کلی جامعه انسانی هموار نماید. روش پژوهش حاضر روش مقایسه نژادی است و نمونه گیری از روی قشرهای اجتماعی و خوشه ای به علت وسعت و پراکندگی جامعه آماری استفاده گردید بدین صورت که از بین کشورهای شبه قاره کشور هندوستان و از بین کشورهای عربی کشور لبنان و مصرو فلسطین انتخاب گردید و از بین اقوام ایرانی ، اقوام کرد ، ترک ، ترکمن ، بلوچ ، سیستانی و خراسانی انتخاب گردیدند. با توجه به ماهیت تحقیق حاضر ابزار گردآوری اسناد واطلاعات می باشد و برای تایید یا اصلاح مطالب جمع آوری شده با تعدادی از بزرگان اقوام مصاحبه انجام شد . در ارتباط با آداب و رسوم ازدواج دربین کشورهای ایران ، اعراب و هندوستان و کلا شبه قاره مشترکاته از اشتراک فرهنگهای این مردم پژوه دا شر د. حاضر نشان می دهد که در بعد تشکیل خا نواده و آداب و رسوم مربوط به مراسم ازدواج شباهت قابل توجه و تعمق بوده و ترویج آن از مسائل مهم تلقی می شود.هندی ها ، اعراب و ایرانیان دربعد تشکیل خانواده بسیار شباهت دارند. برای ازدواج اهمیت فراوانی قائل هستند و در موضوعاتی مانند هدایا و مهمانی ها و بزرگداشت مراسم مربوط به ازدواج از سلیقه های مشترک برخوردارند. مراسم مهندی یا حنابندان ، هدایا و خلعتی ها و حنا با نقش و نگار بر دستان عروس و داماد از موارد مشترک هستند تهیه جهیزیه و استفاده از اسب از جمله مراسم و آداب مهم هستند.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.