تأثیر جهت شیب سطوح ارضی بر شدت خشکی ایران (مطالعه موردی اقلید)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICIWG04_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسن جعفری

دانشگاه پیام نور، آباده

چکیده

خشکی یک ویژگی نسبی مناطق است و به شدت تحت تأثیر ناهمواری ها و اقلیم محلی قرار می گیرد. البته به این معنا نیست که اقلیم عوض می شود بلکه هدف این است که شدت خشکی کم و زیاد گشته و در رطوبت و دمای خاک تغییراتی ایجاد می شود که باعث تعییر در نوع و ترکیب پوشش گیاهی می گردد. بررسی زاویه تابش خورشید در سطوح ارضی شیبدار نشان می دهد که تغییر در جهت و مقدار شیب سطوح ارضی به شدت بر زاویه تابش اثر گذاشته که این خود توند در ممی ی زان دمای خاک و در نتیجه تبخیر رطوبت خاک اثر بگذارد و چون میزان رویش گیاه تحت تأثیر این دو فاکتور است در نتیجه در یک مقیاس کوچک با تغییر جهت شیب رویش و نوع گیاه نیز تغییر م یکند. در این مقاله ما سعی داریم این وضعیت را در گوشه ای از ایران، یعنی اقلید مورد بحث و بررسی قرار دهیم

کلیدواژه ها

خشکی، اقلیم محلی، تابش، دمای خاک، شیب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.