برنامه ریزی مبتنی بر ریسک در مدار قرار گرفتن نیروگاه ها با در نظر گرفتن مدل احتمالاتی خروج واحدها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین در صنعت برق
  • کد COI اختصاصی: NAPI01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن شریفی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق قدرت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

سید بابک مظفری

دانشیار گروه مهندسی برق قدرت، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

در نظر گرفتن رشد تدریجی بار، افزایش بارهای حساس به خاموشی در سیستم های قدرت، فرسودگی تجهیزات و عدم قطعیت های موجود در رخدادهای شبکه و خروج واحدهای تولیدی، مسیله در مدار قرار گرفتن واحدها را با چالش های جدیدی روبرو می سازد. در این شرایط بهره بردارن سیستم با ریسک از دست دادن واحدهای تولیدی و خسارات ناشی از خاموشی های شبکه (به ویژه برای بارهای حساس) روبرو می باشند. یکی از راه های کاهش ریسک های خاموشی و افزایش قابلیت اطمینان سیستم های قدرت، تعیین مدبرانه میزان رزرو چرخان در شبکه است. در این مقاله، یک روش دینامیکی برای ارزیابی احتمالاتی ظرفیت دور از دسترس و تعیین ریسک بهره برداری از شبکه با در نظر گرفتن عدم قطعیت خروج منابع و عدم قطعیت تولید منابع بادی، ارایه خواهد شد. بر این اساس مسیله در مدار قرار گرفتن نیروگاه ها با در نظر گرفتن ریسک بهره برداری به صورت یک مسیله با چند تابع هدف، حل می شود. دو تابع هدف در نظر گرفته شده شامل، مجموع هزینه بهره برداری در دوره مطالعه (یک روزه) و مقدار ریسک بهره برداری در دوره مورد مطالعه، می باشد. به منظور به دست آوردن هزینه بهره برداری تمام قیود بهره برداری شامل توازن سطح بار و تولید، حداقل زمان خاموش بودن، حداقل زمان در مدار بودن و میزان تغییرات مجاز توان خروجی واحدهای نیروگاهی نسبت به زمان، در نظر گرفته خواهد شد. کارایی روش پیشنهادی با پیاده سازی آن روی شبکه ی نمونه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. نتایج به دست آمده از مطالعات عددی حاکی از کارآیی مطلوب روش پیشنهادی برای بهره برداری از شبکه با در نظر گرفتن ریسک بهره برداری می باشد.

کلیدواژه ها

در مدار قرار گرفتن واحدهای تولیدی، تعیین رزرو اقتصادی، منابع انرژی تجدیدپذیر، بهینه سازی چندهدفه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.