ارتباط غیرکلامی در داستان های بلقیس سلیمانی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین همایش ملی متن پژوهی ادبی نگاهی تازه به ادبیات داستانی معاصر
- کد COI اختصاصی: MATNPAGOOHI06_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 619
نویسندگان
عضو هییت علمی دانشگاه پیام نور واحد مرودشت،
چکیده
ارتباط غیرکلامی به معنی بهره گیری از حر کات بدن، پیراز بان و محیط، در جر یان برقراری ارتباط با مخاطب ا ست که همواره مورد توجه نوی سندگان، سخنوران و ادیبان بوده است. بلقیس سلیمانی یکی از داستان نویسان معاصر ایران است. وی با داستانهای متعددی که خلق کرده، جایگاه قابل توجهی در ادب داستانی ایران به دست آوردهاست. سلیمانی نیز برای پیشبرد حوادث و اتفاقات داستانهایش از عناصر مختلفی بهره برده است که یکی از آنها استفاده از ارتباط غیرکلامی در پیشبرد است. در پژوهش حاضر ، نمودهای گوناگون ارتباطات غیرکلامی را در آثار داستانی بلقیس سلیمانی بررسی شده است. یافته های پژوهش نشان میدهند که کنشهای غیرکلامی، از جمله رفتارهای چهره، رفتارهای اندام، پیرازبان، و ب ساوایی نقش مهمی در انتقال پیامهای دا ستانهای بلقیس سلیمانی دارند و هر کدام از آنها نقش مکملی در کنار گفتگوهای شخ صیتهای داستانی برای پیشبرد داستان ایفا میکنند که در این میان نقش رفتارهای حرکتی از دیگر عنا صر ارتباط غیرکلامی برج سته تر ا ست چرا که وی میخوا سته ا ست با پویایی داستانهایش، باورپذیری وقایع و رویدادهای آن را برای مخاطب بیشتر بکند و همچنین از رویکرد سنتی نقالی حوادث داستان فاصله بگیرد.کلیدواژه ها
ارتباط غیرکلامی، داستان، بلقیس سلیمانی.مقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.