بررسی حادثه انفجار کوره کارخانه فولادسازی با رویکرد مدل SHELL

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: بیست و سومین همایش ملی منطقه ای:چالش ها،بحران ها و فرصت های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: IRSEN23_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1061
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن شنوفی

کارشناس ارشد، گروه مدیریت محیط زیست (HSE)، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران

هانیه نیکومرام

استادیار، گروه مدیریت محیط زیست (HSE)، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران

کوروش سلطان پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت محیط زیست (HSE)، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران

چکیده

زمینه و هدف: افزایش حوادث صنعتی از جمله پیامدهای نامطلوب ورود فنآوری های مدرن به زندگی در کشورهای صنعتی و درحالتوسعه هستند که انسان را مورد تهدید قرار داده اند. این حوادث سالانه هزاران نفر را در سراسر دنیا درگیر میسازد. هر ساله میلیون هاحادثه ی صنعتی در سراسر جهان رخ میدهد و هزاران نفر در اثر عواقب ناشی از این حوادث دچار معلولیت جسمانی و حتیآسیب های روانی گشته و این امر منجر به اتلاف میلیون ها ساعت کار مفید و نیز از کار افتادگی نیروی انسانی فعال و آموزش دیدهمی گردد. روش بررسی: در این پژوهش مدل مفهومی SHELL معرفی خواهد شد. این مدل که بر مبنای فاکتورهای انسانی بنا نهاده شده، بر اساس روابط انسان، سیستم و محیط میباشد. در این پژوهش به تجزیه و تحلیل حادثه کوره یک کارخانه فولادسازی با رویکردمدل SHELL پرداخته شده است. یافته ها: نتایج حاصل از بررسی حادثه کوره نشان داده است که مهمترین عامل در بروز اینگونه حوادث وجود مقدار زیاد فاین در ماده اولیه ورودی به داخل کوره است که دارای زیر شاخه های عدم عملکرد صحیح غبارگیرهای دی بین، عدم عملکرد صحیح غبارگیرهای اکساید و در نهایت وجود فاین زیاد در مواد اولیه می باشد.بحث و نتیجه گیری: مدل SHELL در بررسی حوادث عمده در صنایع مختلف بر اساس روابط انسان، سیستم و محیط قابل اجرا می باشد.

کلیدواژه ها

خطای انسانی، مدلسازی، بررسی حادثه، فولاد، ایمنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.