مروری بر وضعیت منابع آب و محیط زیست ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: بیست و سومین همایش ملی منطقه ای:چالش ها،بحران ها و فرصت های محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: IRSEN23_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ماه رویان

کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،ایران

غزاله ماه رویان

کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،ایران

لعبت تقوی

عضو هییت علمی گروه علوم و مهندسی محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

جهان پیوسته در حال تغییر است و اقلیم و تغییرات آن تاثیرات چشمگیری بر حیات مناطق مختلف جهان می گذارد. این تاثیرات می تواندبه طور مستقیم و غیر مستقیم زندگی انسانها را تحت الشعاع قرار دهد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثرات تغییر اقلیم بر منابع آب و محیط زیست و ارایه راهکارهای مدیریتی مناسب برای سازگاری بهتر با این اثرات میباشد.این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی بر پایه مطالعات کتابخانه ای و مرور جامع و جستجو در پایگاه های اطلاعات الکترونیکی معتبرداخلی و خارجی همچون بانک اطلاعات مقالات علوم پایه، بانک اطلاعات نشریات بین المللی و داخلی به منظور بررسی اثرات تغییراتاقلیمی بر منابع آبی بر پایه مدل های پیش بینی می باشد.نتایج خروجی مدل (GCM) در حوزه آبریز دریای خزر نشان داده است که تا پایان سال 2020 متوسط دما حدودا 2 درجه افزایش و بارش نیز در سطح حوزه 12-7 میلیمتر کاهش می یابد و همچنین در فصل زمستان تغییرات دمایی در نواحی جنوبی خلیج فارس تغییراتچشمگیری داشته است به طوری که پیش بینی می شود در دوره آینده دما تقریبا 3 درجه نسبت به زمان کنونی افزایش یابد و در فصلپاییز نیز پهنه دمایی بالاتر از 28 درجه سانتی گراد افزایش یافته و قسمت اعظم خلیج فارس را در برمی گیرد. که این تغییرات وسیع برمحیط زیست، اقتصاد و منابع موجود در این مناطق و کل جهان که متاثر از این منابع می باشند تاثیر خواهد گذاشت از این رو لازم است ازهم اکنون برای مواجه شدن با این شرایط آینده آماده گردید.

کلیدواژه ها

تغییر اقلیم، منابع آب، مدل های پیش بینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.