ارتقاء خدمات هتلینگ بیمارستانی گامی در جهت افزایش رضایت گیرندگان خدمت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات
  • کد COI اختصاصی: HBFMMED05_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 773
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد سروران

متخصص نوزادان- رییس مرکز آموزشی درمانی آیت الله طالقانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

احد اسلامی

مرکز آموزشی درمانی آیت الله طالقانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

فریبا نیکان

مرکز آموزشی درمانی آیت الله طالقانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

محمدرضا نریمانی

مرکز آموزشی درمانی آیت الله طالقانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده

مقدمه : امروزه مفهوم رضایتمندی بیماران در تمام دنیا در حوزه مراقبت های پزشکی اهمیت بسیار ویژه ای یافته است. رضایت بیمار به دنبال دریافت خدمات مطلوب و صحیح حاصل می شود، که مسلما صرفا به دلیل ارایه خدمات حرفه ای و بهره مندی از فناوری های پیشرفته محقق نمی شود؛ بلکه سهم عمده این رضایتمندی متاثر از کیفیت و تنوع خدمات هتلینگ و رفتار کارکنان می باشد. بدین منظور ، اقدامات لازم برای بهبود خدمات هتلینگ (بهسازی و بازسازی ساختمان و تاسیسات، اقلام و تجهیزات، نیروی انسانی و توانمندسازی مدیران اجرایی) مرکز آموزشی درمانی آیت الله طالقانی شهرستان تبریز تعیین و ارتقاء داده شد. روش کار : ابتدا وضعیت موجود از نظر خدمات هتلینگ بررسی و اقدامات لازم برای استاندارد سازی خدمات هتلینگ اولویت بندی گردید . سپس جلساتی با کارشناسان دفتر فنی در خصوص برآورد ریالی بهسازی و بازسازی ( موارد مشخص شده حاصل از بررسی وضعیت ) ، با مدیران اجرایی در رابطه با تجهیزات ، اقلام هتلینگ و ... ( مطابق چک لیست ) ، برگزاری گردید، و نهایتا کارشناسان ذیربط برنامه عملیاتی را تدوین نمودند. رضایت سنجی گیرندگان خدمت از کیفیت و تنوع خدمات هتلینگ با بکارگیری پرسشنامه ابلاغ شده از سوی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، قبل و بعد از اقدامات بهسازی و بازسازی صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS - 21 انجام شد. یافته ها : این مرکز به دنبال اقدامات بهسازی و بازسازی بخش های مختلف ( بخش جراحی زنان 1 و 2 ، جراحی مردان ، بخش مراقبت های ویژه نوزادان، بخش نوزادان ، اتاق عمل ، بخش رادیولوژی ، داروخانه ، ساخت مخازن آب، بهسازی اتاق برق و دستگاه ژنراتور، بازسازی بخش لنژری ، انبار ، سالن مطالعه ، اتاق مادران ، پاویون پزشکان ، خرید تجهیزات مدرن مانند دستگاه سونوگرافی ، دستگاه رادیولوژی دیجیتال ، دستگاه Frozen Section و ... ) توانست لوح هتلینگ برتر در سطح کشور، را از مقام محترم وزیر بهداشت – درمان و آموزش پزشکی اخذ نماید. علاوه بر اقدامات مذکور ، بخش LDR ( لیبر، زایمان و ریکاوری ) بزرگترین بخش زایمان مدرن در استان آذربایجانشرقی مجهز به 9 اتاق تک تخت با امکان حضور یک نفر همراه به انتخاب مادر و با تجهیزات کاملا پیشرفته و اختصاصی به منظور ترویج زایمان واژینال، نیز احداث و افتتاح گردید. نتایج نشان داد میزان رضایت بیماران در مقایسه با سال های قبل به طور معناداری افزایش یافته است. نتیجه گیری : با توجه به یافته های مطالعه میتوان نتیجه گیری نمود که ارتقاء خدمات هتلینگ می تواند نقش اساسی در رضایتمندی بیماران و همراهان آن داشته باشد.

کلیدواژه ها

هتلینگ ، رضایتمندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.