وضعیت پروژه های توسعه و بهسازی بخش اورژانس بیمارستانهای کشور

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 561

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HBFMMED05_070

تاریخ نمایه سازی: 18 اسفند 1397

چکیده مقاله:

اورژانس یک بیمارستان اولین نقطه ورودی و مواجهه بیمار و همراهان وی با سیستم درمانی می باشد. برنامه ریزی فیزیکی بخش اورژانس به جهت لزوم پاسخگویی به حجم بیماران مراجعه کننده به آن، یکی از پیچیده ترین مراحل طراحی یک بیمارستان به حساب می آید. این پژوهش با هدف توسعه و بهسازی اورژانس های تروما ریفرال کشور در اسفند 93 با هدف افزایش ظرفیت خدمت رسانی بخش اورژانس بیمارستان ها و براورد افزایش تعداد 6900 تخت پس از توسعه و بهسازی انجام شد.روش کار: با توجه به اهمیت بهبود و ارتقا سطح کیفی و کمی خدمات در بخشهای اورژانس های بیمارستانی برنامه توسعه و بهسازی اورژانس های تروما ریفرال کشور در اسفند 93 اجرایی گردید. ابتدا پروژه های دارای اولویت توسعه و بهسازی به روش سرشماری و با استفاده از شاخص های قدمت بیمارستان و عدم تطابق با استانداردهای موجود و پذیرش سالانه اورژانس انتخاب گردیدند. در این برنامه پس از برگزاری جلسات با خبرگان و متخصصین حوزه مربوطه 111 پروژه در اولویت توسعه و بهسازی قرار گرفت و پس از تایید نقشه پروژه در دستور کار قرار گرفت.یافته ها: تاکنون 56 درصد اژ پروژه ها افتتاح، 15 درصد پیشرفت فیزیکی بالای 85 درصد، 16 درصد پیشرفت فیزیکی بین 50 تا 85 درصد و 9 درصد دارای پیشرفت فیزیکی بین 25 تا 50 درصد و 4 درصد پیشرفت فیزیکی کمتر از 25 درصد داشته اند. و به طور میانگین پیشرفت کل پروژه ها 82 درصد می باشد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج 87 درصد از پروژه ها پیشرفت قابل قبولی داشتند، و 13 درصد از پروژه ها، پیشرفت فیزیکی کمتر از 50 درصد داشته اند که به علت مشکلاتی مانند پیمانکار، افزایش ناگهانی قیمت ها، عدم هزینه کرد مبالغ تخصیص یافته در ردیف مورد نظر، عدم رعایت استانداردها و دوباره کاری های غیر ضروری و عدم پیگیری های مکرر دفتر فنی دانشگاه ها بوده است.

نویسندگان

حسن واعظی

متخصص طب اورژانس، رییس اداره اورژانس بیمارستانی، دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

سیدحسن حسین زاده

کارشناس سازمان اورژانس کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

نسرین خورسند سورکوهی

کارشناس اداره اورژانس بیمارستانی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

مریم سیاه تیر

کارشناس اداره اورژانس بیمارستانی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی