بررسی طول مدت بستری بیماران در بخش مراقبتهای ویژه و عوامل موثر بر آن در بیمارستانهای شهر کرمانشاه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات
  • کد COI اختصاصی: HBFMMED05_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1000
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین محمدی

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

بهاره سلطانی

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

محسن محمدی

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

یعقوب حیدری

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

چکیده

زمینه و هدف:این مطالعه با هدف تعیین طول مدت بستری در بخش مراقبتهای ویژه و عوامل موثر بر آن، بعنوان گامی در جهت کمک به بازنگری سیاستهای بیمارستانی، استفاده مناسب تر از منابع و بهبود کارایی در سیستم سلامت شکل گرفت.مواد و روش ها:این پژوهش بصورت مقطعی و در 9 بخش آی سی یو جنرال از بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و بر روی 105 بیمار انجام گردید. از نرم افزار SPSS جهت انجام آزمونهای غیر پارامتریک Mann Witney U و رگرسیون استفاده گردید.نتایج:میانگین طول مدت بستری بیماران 19.2±8.6 و میانه آن (7-1) 2 روز بود. مرگ و میر بیماران 19.9% (49 بیمار) بود. میانگین سن 22.07±52.7 بود که با افزایش سن طول مدت بستری افزایش یافت (0.35=r، 0.001< p). میانگینAPACHE II score بیماران 6±14.2 بود و ملاحظه گردید که با افزایش امتیاز طول مدت بستری افزایش می یافت (0.19=r ، 0.01=p). در بیماران با تشخیصهای جراحی، میانگین طول مدت بستری 6.71 روز کمتر بود. از جمله عوامل موثر دیگر عفونت بیمارستانی (0.001p< )، نیاز به تهویه مکانیکی در 24 ساعت اول بستری (0.001< p) و سابقه بیماری قبلی (0.012=p) بودند که بصورت معنی داری باعث افزایش طول مدت بستری شدند.نتیجه گیری:از جمله مهمترین عوامل تاثیر گذار بر طول مدت بستری در این مطالعه نوع بیماری، عفونت بیمارستانی و سن بیماران بودند. لذا اجرای مداخلات اثربخش تر در حفظ ایمنی و سلامت بیماران از جمله اقدامات پیشنهادی می باشد. با توجه به اینکه نیمی از بیماران کمتر از دو روز بستری بودند،گذاشتن پروتکلهایی برای استفاده بهتر از منابع آی سی یو برای بیمارانی که واقعا نیازمند هستند امری ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

بخش مراقبتهای ویژه، طول مدت بستری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.