ارتقاء و بهبود وضعیت امحاء زباله و دفع بهداشتی فاضلاب بیمارستان های موجود با بهره گیری ازتجربیات بین المللی و روش های نوین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات
  • کد COI اختصاصی: HBFMMED05_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1245
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود امانلو

PHD داروسازی، استاد تمام دانشگاه و مدیرتحول نوسازی و مطالعات کاربردی دانشگاه علوم پزشکی تهران

سیده بهاره کاشیان

کارشناس ارشد مهندسی صنایع مدیریت سیستم و بهره وری، معاون مدیریت تحول، نوسازی و مطالعات کاربردی دانشگاه علوم پزشکی تهران

زهرا پورعظیم

کارشناس ارشد مدیریت اجرایی، رییس گروه تحول اداری مدیریت تحول، نوسازی و مطالعات کاربردی دانشگاه علوم پزشکی تهران

شبنم صادق البیان

کارشناس ارشد آموزش بهداشت، کارشناس مدیریت تحول، نوسازی و مطالعات کاربردی دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

مقدمه: پسماندهای بیمارستانی به دلیل وجود عوامل بیماری زا، از حساسیت بسیار بالایی برخوردار بوده و مدیریت صحیح این مواد نقش عمده ای در کنترل آلودگی محیطزیست و جلوگیری از بیماری های عفونی در انسانها دارد. بنابراین به کار بردن روشهای نوین مدیریت پسماندهای بیمارستانی، میتواند روش موثری برای بهبود و ارتقاء امحاء این پسماندها باشد.روش بررسی: در این مطالعه که یک مطالعه مروری است، مقالات و پژوهشهای داخلی و خارجی در مورد روشهای نوین امحاء پسماندهای بیمارستان و روشهای مورد قبول از دیدگاه آنها مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: تکنولوژی های نوین بیخطرسازی پسماندهای خطرناک، که قبل از فرآیند دفن از آنها استفاده میشود، شامل بکارگیری تجهیزات اتوکلاو، مایکروویو و سیال فوق بحرانی دی اکسید کربن است. از آنجا که سوزاندن پسماندها، فرآیندی خطرناک برای محیط زیست محسوب میشود، این فرآیندها به عنوان روش جایگزین سوزاندن، مدنظر قرار داده میشوند.بحث و نتیجه گیری: از میان روشهای نوین بیخطرسازی پسماندهای بیمارستانی، روش سیال فوق بحرانی دی اکسیدکربن، به دلیل سازگاری با محیط زیست و رفع عفونت و آلودگی روش مناسبتری نسبت به سایر روشهاست. همچنین این روش باعث کاهش تماس با پسماندهای عفونی، کاهش نیروی کار و کاهش هزینه می شود. لذا در سال های اخیر به عنوان روش جایگزین سوزاندن، قابل توصیه بوده است.

کلیدواژه ها

امحاء زباله، دفع بهداشتی، روشهای نوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.