روش های آشکارسازی برجستگی برای قطعه بندی اشیا در تصاویر و ویدیوها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تحقیقات نوین در مهندسی برق،کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ECIT01_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد کیان نژاد

دانشکده مهندسی کامپیوتر، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

مجید هارونی

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد دولت آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

چکیده

امروزه یکی از مهمترین دستاوردهای علم بینایی ماشین در سیستم هایی که به صورت هوشمند فعالیت میکنند، استفاده از این تکنولوژی در سیستم هایی از قبیل شناسایی و ردیابی اشیا، شناسایی اشیا و غیره میباشد، آشکارسازی اشیاء برجسته متحرک در دنباله ای از تصاویر ویدیویی، یکی از موارد مورد علاقهی پژوهشگران علم بینایی ماشین و توسعه سیستمهای صنعتی در سالهای اخیر بوده که مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته و دارای چالشها و مشکلات مختلفی میباشند. به عنوان مثال، میزان کیفیت تصاویر ویدیویی یکی از مهمترین چالش های موجود در سیستم های آشکارسازی اشیا برجسته میباشد، از همین رو معرفی راه حلی جهت افزایش کیفیت این تصاویر امری بدیهی است. از جمله چالش های اصلی تصاویر ورودی این سیستمها، تصاویری میباشند که دارای نویز، انسداد جزیی، وجود چند شی مختلف در تصویر و مات شدگی حرکتی بوده و در نهایت باعث میشود میزان نرخ دقت آشکارسازی اشیا برجسته در رشته های ویدیویی به میزان قابل توجهی کاهش یابد. در این پژوهش مطالعات انجام شده در سالهای اخیر را مورد ارزیابی و مقایسه قرار خواهیم داد و از نظر مزایا و معایب موجود در روشهای مختلف مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

کلیدواژه ها

آشکار سازی اشیا برجسته، استخراج اشیا متحرک، مات شدگی حرکتی، نویز، انسداد جزیی، تصاویر ویدیویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.