مطالعه ژئومرفولوژی کوه کرکس با ایجاد بانک زیر ساختار اطلاعات جغرافیایی جهت توسعه و احیای ژئوتوریسم

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICIWG04_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1924
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پانته آ گیاهچی

رئیس گروه ژئومرفولوژی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

جمشید جداری عیوضی

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

محمدرضا ثروتی

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

محمدصادق طالبی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق

چکیده

زیرساختار اطلاعات مکانی SDI بعنوان یک سیستم تبادل اطلاعات و سیستم های اطلاعات جغرافیایی (GIS) بعنوان یک ابزار تحلیل گر، تحلیلهای داده مکانی را قادر می سازند دراین راستا مقاله ی حاضر که به بررسی و مطالعه ژئومرفولوژی کوه کرکس می پردازد سعی دارد که انواع فرمها و فرایندهای حاکم بر ان را با استفاده از اصول کار برروی مطالعه ی تصاویر ماهواره ای ( تکنولوژی سنجش از راه دور) و تحلیل هایی در سامانه اطلاعات جغرافیایی تفسیر نماید. با توجه به جمع بندی اطلاعات به معرفی بخشهای کوه کرکس بویژه شواهد یخچالی (سیرک، مورنهای یخچالی، سنگهای سرگران و حتی لس های با منشا یخچالی) در کوهستان کرکس پرداخته می شود و از طرف دیگر نتیجه می گیریم در حال حاضر دامنه های آن، از فعالیتهای داینامیکی برخوردار است و کوه کرکس بخصوص در دامنه های شمالی و از ارتفاع بالای 1700 متری محیطی بسیار حساس و غیرمناسب جهت اجرای سازه و فعالیتهای عمرانی است نئوتکتونیک در تشدید عمل مرفوژنز نقش قابل توجهی داشته است و دامنه های کوهستان کرکس د رحال حاضر نیز فعالیت دارند وجود آبشارهای بی نظیر و متعدد شواهد ژئومرفیک در توده کرکس به حدی مشخص و تیپیک هستند که به استناد آنها کم و کیف تحولات اقلیمی کواترنر را مورد تحلیل قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

ژئومرفولوژی، ژئوتوریسم، زیرساختار اطلاعات مکانی، سیستم های اطلاعات جغرافیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.