حذف تداخل خطوط برق در سیگنال الکتروکاردیوگرام بر طبق راهکار تجزیه مود تجربی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس ملی تحقیقات نوین در مهندسی برق،کامپیوتر و فناوری اطلاعات
- کد COI اختصاصی: ECIT01_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 779
نویسندگان
گروه مهندسی برق، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران گروه مهندسی برق، واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
گروه مهندسی برق، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
چکیده
سیگنالهای الکتروکاردیوگرام( (ECG به دلیل اندازهگیری غیر تهاجمی در معرض آلودگی به نویزهای مختلف فرکانس بالا و پایین هستند. منابع اصلی نویز شامل الکترومایوگرام (EMG)، تداخل خطوط برق (PLI) و تغییرات در پایه سیگنال (BW) میباشند. روش-های مختلفی جهت نویززدایی سیگنال ECG مطرح شده است. در این پژوهش یک روش کاملا تطبیقی مبتنی بر تجزیه مود تجربی (EMD) برای حدف نویز PLI مطرح شده است. از آنجاییکه نویزهای فرکانس بالا تقریبا دارای میانگین صفر میباشند و مولفه های مود ذاتی((IMF مرتبه پایین حاوی نویز فرکانس بالا میباشند، یک روش آزمون آماری برای تعیین ترکیب خاصی از IMFهایی که دارای میانگین صفر هستند انجام شده است. مجموع IMFهایی که آلوده به نویز هستند از یک فیلتر میانگذر باترورث عبور داده شده میشود و نتیجه سیگنال فیلتر شده بطور مستقیم از سیگنال نویزی کم شده است. روش مطرح شده بر روی داده های گرفته شده از پایگاه داده آریتمی MIT-BIH تست شده است. همانطور که مشاهده میشود حدود 17 دسی بل بهبود نسبت سیگنال به نویز و0/9999 افزایش در ضریب همبستگی محاسبه شده است. شبیه سازیها نشان میدهد که روش مطرح شده نتایج خوبی برای حذف نویز PLI فراهم میکند.کلیدواژه ها
الکتروکاردیوگرام، تداخل خطوط برق، باترورث، تجزیه مود تجربی، مولفه های مود ذاتیمقالات مرتبط جدید
- آثار تاریخی اصفهان در مواجهه با بلایای طبیعی
- The Effect of Visual and Content Characteristics of Online Advertising Banners on User Behavior
- Ontology and Information System of Iranian Herbal Medicines
- Removing Rain from Web Images Using a Bilateral Filter
- Investigating the Effect of Feature Selection to Increase the Accuracy of Predicting Learners' Performance in an Online Educational Environment
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.