تحلیل کمی مهاجرت و رشد جمعیت استان سیستان و بلوچستان در رابطه با تحولات بازار کار آن در فاصله سالهای 1385-1365
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی جغرافیدانان جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: ICIWG04_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5789
نویسندگان
دانشگاه تربیت معلم سبزوار
چکیده
استان سیستان و بلوچستان در دو دهه ی اخیر از بالاترین نرخ رشد سالیانه ی جمعیت برخوردار بوده است بطوریکه متوسط رشد سالیانه ی جمعیت این استان در مقطع 75-65 معادل 3/7 درصد و در دوره ی 85-75 3/4 درصد بوده است درحالیکه متوسط نرخ رشد سالیانه جمعیت برای کل کشور در دو مقطع یاد شده به ترتیب ارقام 1/96 و 1/62 را نشان میدهد تحقیق حاض ر با هدف آزمون ارتباط میان مهاجرت و رشد جمعیت استان سیستان و بلوچستان در رابطه با تحولات بازار نیروی کار آن به تفکیک نقاط شهری، نقاط روستایی و کل استان انجام شده است . در این تحقیق که در زمره ی تحقیقات علی - تاریخی محسوب می گردد، با به کارگیری روش محاسبه ی بازار نیروی کار، میزان مهاجرت و رشد جمعیت استان در رابطه با شاخص های بازار کار در دو مقطع زمانی 75-65 و 85-75 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که هر چند روند تغییرات شاخص های بازار نیروی کار در دو مقطع مورد محاسبه تفاوت هایی را شاهد بوده است، اما رابطه ی معنی داری بین تغییرات بازار کار و مهاجرت و تغییرات جمعیتی مشاهده می شود. از نظر ساختار اقتصادی نتایج این تحقیق حاکی از آن است که در هر دو دوره ی یاد شده سهم فعالیت های خدماتی نسبت به کل اشتغال ایجاد شده برتری قابل توجهی را به ویژه در نقاط شهری در مقایسه با سایر بخش های اقتصادی داشته است.کلیدواژه ها
جغرافیا، کنگره، جهان اسلام، ایران، زاهدانمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.