ارزیابی تناسب اراضی منطقه بروجرد برای محصول گندم با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی آب،خاک و علوم محیطی
  • کد COI اختصاصی: WSEC01_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عظیمی نژاد

کارشناسی ارشد خاکشناسی گرایش پیدایش، رده بندی و ارزیابی خاک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سلمان همتی نیا

کارشناسی ارشد محیط زیست گرایش ارزیابی محیط زیست و آمایش سرزمین دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

خاک به عنوان یکی از منابع زیربنایی در کشاورزی به شمار می آید. این منبع برخلاف آب قابل بازگشت نیست بنابراین استفاده از آن می بایست بر اساس اصول علمی صورت پذیرد. از آنجا که طرح های تناسب اراضی نقش بسزایی در تهیه الگوی کشت صحیح و به تبع حفظ خاک و منابع طبیعی می باشد در تحقیق حاضر جهت ارزیابی تناسب اراضی منطقه بروجرد برای کشت محصول گندم از روش پارامتریک بهره گرفته شد و نتایج آن با روش تحلیل سلسله مراتبی مقایسه گردید. پارامترهای شیب، سیل گیری، زهکشی، بافت و ساختمان، سنگریزه سطحی، عمق خاک، درصد کربنات کلسیم، اسیدیته گل اشباع و کربن آلی انتخاب و بر روی 17 سری مختلف از خاک های منطقه مورد ارزیابی قرارگرفتند. نتایج نشان می دهد روش تحلیل سلسله مراتبی برای ارزیابی تناسب اراضی منطقه روش مناسب تری می باشد.

کلیدواژه ها

ارزیابی تناسب اراضی، خاک، تحلیل سلسله مراتبی، روش پارامتریک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.