ارزیابی کمیت و کیفیت آب زیرزمینی از نظر کشاورزی مطابق با طبقه بندی کالیفرنیا (مطالعه موردی حوزه دورود – بروجرد)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی آب،خاک و علوم محیطی
  • کد COI اختصاصی: WSEC01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 484
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه روح الهی کشتلی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران و کارشناس حفاظت خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری کشور

فاطمه غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه احیا مناطق کوهستانی، دانشگاه تهران

چکیده

در پژوهش حاضر سعی شده است با ارزیابی کمیت آب زیرزمینی و مهمترین پارامترهای کیفی در رشد گیاه، به عملیات کشاورزی حوزه دورود – بروجرد واقع شده در استان لرستان کمکی شده باشد. به این منظور از تعداد 34 حلقه چاه برای مطالعات کمیتی و 35 حلقه چاه جهت مطالعه پارامترهای موثر در روش طبقه بندی کالیفرنیا در دهه (1383-1393) استفاده و روند تغییرات در هر چاه با روش زمین آماری cokriging شبیه سازی شد. در پایان نمودار ویل کاکس و نسبت تعادلی ca/mg محاسبه گردید. نتایج نوسانات سفره زیرزمینی گویای این واقعیت است که در فصل تغذیه سفره، 12.01 و در فصل تخلیه 7.26سانتی متر افت سطح آب بوده است. نتایج حاصل از طبقه بندی کالیفرنیا نیز بیان می کند که کیفیت آب از لحاظ مولفه های شوری و نفوذپذیری و سمیت از سمت شمالی به ناحیه جنوب شرقی در جهت کاهش کیفیت، در حال پیشروی است. نتایج دیاگرام ویل کاکس نیز نشان داد که در این دهه بیش از 80 درصد نمونه ها در کلاس خوب و مابقی در کلاس متوسط از نظر کشاورزی قرار دارند و بر اساس نسبت تعادلی ca/mg بیش از 88 درصد از نمونه های آب در وضعیت مناسب قرار داشته و اختلال در رشد گیاه و کاهش عملکرد آن و پراکندگی ذرات خاک را موجب نمی شود.

کلیدواژه ها

حوزه دورود– بروجرد، طبقه بندی کالیفرنیا، ویل کاکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.