تخمین حدتداخل آب شور با استفاده از روش ژیوفیزیک در منطقه محمودآباد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری و سومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست با محوریت آبخیزداری و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED13_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد گلشن

دانشجو دکتری رشته آبخیزداری، گروه آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمدرضا ریاحی

نویسنده مسیول: دانش آموخته، رشته آبخیزداری، گروه آبخیزداری،دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

کیوان خرمی

دانشجو دکتری رشته آبخیزداری، گروه آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه،

چکیده

مناطق ساحلی از لحاظ شرایط زمین شناسی و سفره های آب های زیرزمینی دارای پیچیدگی خاصی می باشند که این مشخصات به کیفیت و کمیت آب های زیرزمینی تاثیرگذار می باشند. در این تحقیق با استفاده از روش ژیوفیزیک اقدام به شناخت و بررسی لایه های مختلف زمین از لحاظ تداخل آب شور و شیرین در منطقه محمودآباد شد. برای این منظور سه مقطع با فاصله 1500 متری در منطقه تعیین شدند و مشخصات لایه های مختلف با فاصله 50 متری در هر مقطع تعیین شد. برای بررسی دقیق‎تر اطلاعات به دست آمده با روش ژیوفیزیک از اطلاعات چاه های اکتشافی نیز استفاده شد.دقت روش ژیوفیزیک با استفاده از داده های مشاهداتی در تعدادی از نقاط ساحلی بررسی شدند. نتایج نشان داد که روش ژیوفیزیک در این منطقه حدتداخل آب شور و شیرین را با دقت قابل قبولی تخمین زده است. بنابراین می توان با بررسی نتایج ژیوفیزیک اطلاعات قابل قبولی برای مطالعات آب های زیرزمینی به دست آورد.

کلیدواژه ها

لایه های زمین، سنگ کف، چاه های اکتشافی، آب زیرزمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.